Ez a csokor sötétben is jó mutat.

Ha mindig is arról álmodtál, hogy este, villanyoltás után is gyönyörködni tudjál a rózsacsokrodban, akkor jó hírünk van: megérkeztek a sötétben világító virágok.  Az 1-800-Flowers.com oldalon ugyanis bárki rendelhet egy különleges rózsacsokrot, mindössze 50 USA dollárét (kb. 13 ezer Ft).

A világító virágok nem csak ünnepi alkalmakra elragadóak, de érdekes dekorációt jelentenek a partikon is. A fehér rózsákat speciális „világító mázzal” kezelik, ami abszorbeálja a fény fotonjait, majd később leadja azokat, eközben misztikus zöldes fényt sugároz.

Mint bármilyen más tárgy, ami a sötétben foszforeszkál, a virágok is akkor mutatnak igazán szépen, ha sokáig fényforrás alá helyezzük őket, mielőtt sötétbe kerülnek. Ezért célszerű a lámpát égve hagyni egy ideig, majd lekapcsolva gyönyörködhetünk a rózsákban. A világító hatás pár óra alatt eltűnik, de természetesen újra „tölthető” a csokor, ha ismét fény alá tesszük.

A forgalomba hozó cég szerint az illatos White Mondial rózsák kb. 10-14 napot bírnak. Aki kedvet kapott beszerezni egy csokrot, siessen, ezek a különleges rózsák korlátozott ideig lesznek kaphatóak, amíg a készlet tart.

Forrás: www.countryliving.com