Te elfelejted, ő túléli.

Aki kevés időt tölt otthon nyáron, vagy nem erőssége a rendszeres locsolás, jól teszi, ha a szárazabb, mostohább körülményeket is túlélni képes szobanövények közül választ. Irodába, munkahelyre is ajánlatos a listából szemezgetni – a forró hónapokban sokkal inkább a szabadságolásokon, mint az irodai zöldeken jár az eszünk.

Ez a 9 növény (majdnem) mindent kibír!

1. Szukkulensek, pozsgások

Számos kis pozsgás, szukkulens kapható – ezek a növények nem csak formájuk miatt trendik, de a leveleikben képesek vizet is raktározni, ezért kibírják az öntözésmentes heteket is. Várjuk meg, amíg kiszárad a földjük, és akkor locsoljunk. Kedvelik a napot, a száraz levegőt. Virágzó korallvirág, tüskés kaktuszok, szúrós varjúhájak, szépséges amerikai kövirózsa – rengeteg fajból választhatunk.

2. Legénypálma (ZZ pálma)

Hosszú szárak, sötétzöld, gumiszerű levelek: a legénypálma nem bánja, ha magára hagyjuk. Mérsékelt napsütést igényel, de tolerálja a kevés fényt is, irodába kitűnő választás.

3. Hegyescsúcsú futóka

Mutatós szobanövény, ami igénytelensége miatt is igen kedvelt. Bírja a kevés fényt, és akkor sem fog elpusztulni, ha kiszárad a földje.

4. Közönséges elefántláb

A Mexikóban őshonos növény a szárazságot úgy vészeli át, hogy megvastagodott törzsében vizet raktároz.

5. Anyósnyelv (szobai szanszeviéria)

Közkedvelt szobanövény, valamikor nem hiányozhatott egyetlen lakásból sem. Azóta számos változatban, színben, mintázatban létezik, így újra hódít. Ráadásul nagyon jól alkalmazkodik a körülményekhez, nagy túlélő.

6. Szakállbroméliák

Ezek a pókszerű növények nevelhetőek akár vázában, gömbben, fellógatva a „levegőben” is. Elegendő őket 10 naponta 2-3 órára vízbe áztatni.

7. Begóniák

A szobanövényként nevelt begóniák változatos virágszínben, formában léteznek, és akkor érzik jól magukat, ha öntözés előtt hagyjuk, hogy kiszáradjon a földjük. Télen még ennél is kevesebbet locsoljuk.

8. Rákvirág

Nagy túlélő, több fajtája létezik, különböző mintázatú és színű levelekkel. Tűri a kevesebb fényt, és azt is kibírja, ha ritkán kapsz észbe, hogy meg kellene locsolni.

9. Kukoricalevél

Nagy, széles levelekkel rendelkező szobanövény, amely a mostoha körülményeket is elviseli. Még azt is kibírja, ha csak ritkán jut vízhez.

Forrás: www.housebeautiful.com