Számtalan felhasználási módja létezik ennek a sok helyütt előforduló növénynek.
Amire szükséged lesz:
- 1 liternyi kövér porcsin
- 1 1/2 csésze víz
- 1 1/2 csésze almaecet
- 3/4 csésze cukor vagy annak megfelelő mennyiségű helyettesítő édesítő
- 2 teáskanál só
opcionális: - pár szem egész bors
- néhány gerezd fokhagyma
Így készítsd:
- Alaposan mosd meg a porcsint, majd szedegesd le a leveleket a szárról! Savanyúságnak az erősebb, húsosabb levelek az alkalmasabbak. (A nagyon zsengéket inkább tegyük félre, és fogyasszuk frissen.)
- Tedd a leveleket egy tiszta befőttesüvegbe!
- Egy megfelelő méretű lábasban tedd fel a vizet, a cukrot, a sót és a fűszereket a tűzhelyre, majd amikor forrni kezdenek, add a folyadékhoz az ecetet.
- Ne forrald tovább, hanem önts belőle annyit a levelekre, amennyi szükséges ahhoz, hogy éppen ellepje azokat!
- Az üveget gondosan zárd be, majd miután kihűlt, tedd hűtőbe. Hetekig is eláll így.
A kövér porcsin nem azonos a kertekből ismert porcsinrózsával. Bővebben a növényről: Roppanós kövér porcsinpecsenye
Forrás: www.thespruce.com