Te edd meg a gyümölcsöt, ne ők.

Nem értjük, honnan jönnek ennyien, de az biztos, hogy ha kinn hagysz egy kis gyümölcsöt a pulton, hamarosan ellepik a muslicák. Utána csak szaporodnak, terjeszkednek, elborítják az egész konyhát nyáron. Valahogy megtalálják a véletlenül kinn felejtett barackot, a fél szilvát, az el nem pakolt salátát.

Adunk pár tippet a muslicák csapdába ejtéséhez!

1. Szűretlen almaecet

Távolítsd el a kupakot az ecetesüvegről (nem kell, hogy tele legyen, elég, ha van az alján valamennyi). Fedd le folpack-kal a nyílást, és gumizd le erősen. Ezután vágj egy lukat a fólián, itt tudnak majd bemenni a muslicák. Az ecet szagának nem bírnak ellenállni, viszont kijönni már nem lesznek képesek.

Fotó: Today’s Creative Blog

2. Ecet és mosogatószer

Ha úgy gondolod, hogy a muslicák elkerülik a folpack-ot, akkor nem is kell lefedned az ecetet, csak tegyél hozzá 3 csepp mosogatószert. Ettől ugyanis megváltozik a felületi feszültség, a kis gazfickók elsüllyednek a folyadékban.

3. Papírtölcsér és egy darabka gyümölcs

Önts egy kis ecetet egy üvegbe és tegyél hozzá egy darabka túlérett gyümölcsöt. Ezután készíts egy papírtölcsért, és helyezd az üvegbe, a szűk nyílásával lefelé. A csapda odavonzza a rovarokat, kimenni viszont már nem fognak tudni.

Fotó: Nature Moms

4. Vörösbor

A muslicák szerencsére a vörösbor illatáért is rajonganak! Hagyj kinn egy nyitott üveget, némi borral az alján – a vékony üvegnyak csapdába fogja ejteni a rovarokat.

5. Tej, cukor és pirospaprika

Állítólag ez egy régi módszer: öntsünk fél liter tejet egy serpenyőbe, és tegyünk hozzá kb. 10 dkg cukrot, és 5 dkg őrölt pirospaprikát, majd melegítsük lassú tűzön 10 percig. Ezt követően öntsük egy sekély edénybe. A keverék vonzza a muslicákat, majd csapdába ejti.

Fotó: Everyday Roots

Forrás. www.goodhousekeeping.com