Sorakozó!

Brent Cizek természetfotós vett egy kis csónakot tavaly előtt télen abban reménykedve, hogy Minnesota tavain hajókázva el tud kapni néhány intim pillanatot. Nem is sejtette, hogy milyen meghitt eseményt tud majd megörökíteni.

Egészen tavaly júniusig kellett arra várnia, hogy üzembe helyezhesse a kis ladikot, az állam egyik legnagyobb állóvizén, a Bemidiji-tavon.

Azon a napon meglehetősen szeles volt az idő, a hullámok csapkodtak, és dobálták a csónakot.  A fotós ennek ellenére nem adta fel, bár sejtette, hogy a zavaros víz miatt nem sok mindent tud majd megörökíteni. Végül sikerült a part mentére kormányoznia, és észrevett valamit, amit madarak csapatának vélt. Hamarosan ki tudta venni a nagy bukómadarat és a kis fiókákat. Számolni kezdett: egy, kettő, három… Minél közelebb ment, annál erősebben vert a szíve, mert még sosem látott ehhez foghatót.

25… 26…

33… 34…

Tudta, hogy ez az a pillanat, ami egy életben egyszer adódik, ezért vadul kattintgatott.

55… 56.

Összesen 56 apróságot számolt meg.

Az egyik képet feltette a közösségi oldalára, és a fotót pillanatok alatt az egész világon osztani kezdték. Cizek-et rengeteg laptól megkeresték és még show-műsorba is meghívást kapott, hogy meséljen a kép keletkezésének körülményeiről.

Fotó: Brent Cizek

Egy ornitológus szerint egyébként a madár nem csak a saját kicsinyeit terelgette, hanem amolyan dadusként a többiek apróságait is.

Valamivel később Cizek visszatért, és akkor 76 fiókát számolt össze! Úgy tűnik, a madárbölcsi teltházon működik.

Forrás: www.mnn.com