Ezekben a praktikákban biztosan nem fogsz csalódni.

Hacsak nem nálad lakik a Háztartás Tündér, aki varázsütésre eltüntet minden makacs koszt, szinte biztosan ismerős neked is a koszos fuga, a vízkőcseppek és a zsírfoltok órák hosszat tartó sikálása és dörzsölése. Válts taktikát, íme az új haditerv!

A csempék közötti rés

Tisztítás

A fuga ismét fehérré varázsolásának a titka az ecet! Készítsd oldatot belőle vízzel hígítva, és hagyd pár percig hatni mielőtt lemosod.

Vízcsap

Tisztítás

A króm felületekre lerakódott makacs vízkő cseppek elleni egyik legegyszerűbb és vitathatatlanul legvegyszerementesebb megoldás, ha átdörzsölöd zsírpapírral. Ugye máris csillog-villog?

A mikró belseje

Tisztítás

Ugye mindenkinek ismerős a kép, amikor próbálja lekapargatni az odaszáradt zsírcseppeket a mikró belsejéről? Mennyivel egyszerűbb lett volna használni a fedőt… Majd legközelebb! Addig is tölts meg egy tálat vízzel, adj hozzá pár kanál ecetet és tedd be pár percre. Mikor az üveg elkezd párásodni kapcsold ki, de várj 15 percet mielőtt kinyitod! Ha letelt az idő már csak szépen ki kell törölgetned.

Tűzhely rács

Tisztítás

A főzés kosszal jár. Leesik, kifolyik, szétfröccsen. A tűzhely rácsán landoló zsíros olajos lerakódásokat ammónia kivonattal pikk-pakk el lehet tüntetni, mint a reklámban, csak nincs hozzá olyan dizájnos csomagolás. Szükséges hozzá egy megfelelő méretű zárható műanyag zacskó (a lényeg, hogy légmentes legyen), amibe beletesszük a rácsot és 2-3 evőkanál háztartási ammóniát. Hagyjuk benne kb. 12 órán keresztül, amíg a varázslat lezajlik.

Sütő

Tisztítás

Ha már a tűzhely tiszta, takarítsunk ki alatta is ugyanazzal a csodaszerrel. Öntsünk az ammóniából egy tálba és hagyd éjszakára a sütőben, nem kell felmelegíteni! Reggelre a kosz könnyen lemoshatóvá válik, és a szag is hamar elillan majd.
Fontos: ammónia használata esetén mindig nyisd ki az ablakot és viselj kesztyűt!

Képek és ötlet: http://brightside.me/