Mintha nem is növények lennének.

A fákat általában szépségesnek, erőteljesnek, festőinek tartjuk. Azonban ezek a növények akár félelmetesek, ijesztőek, hátborzongatóak is lehetnek. Nem hiszed? Akkor nézd meg az alábbi képeket! Egyedül mernél maradni a sötétben azokkal a csontos ujjakkal, fojtogató törzsekkel?
Ugyan ki ne képzelődött volna gyerekkorában, a sötétben arról, hogy a fák elindulnak, az ágaikkal megragadnak minket? Emlékszel micsoda félelmetes, nyikorgó-csikorgó hangot tudott kiadni az éjszakai erdő? Brrr……

Fényképes bizonyítékunk van arra, hogy a fák nem mindig kedvesek!

Ijesztő arcú fa

Fotó: Rudy Bagozzi

Kiálló, csomós, karszerű gyökerek a mocsárban

A fák egy része azzal sokkol, hogy egészen emberszerű, antropomorf külsőt ölt. Rémisztő arc, kezek, lábak: alig akarjuk elhinni, hogy nem egy növényt látunk.

Fotó: Mike DelGaudio/flickr

Hátborzongató almafa Montrealban

Ez a hátborzongató almafa Montrealban található. Úgy fest, mintha csak egy ember nyúlna ki a kezeivel, meneküljünk!

Fotó: mriggen/flickr

Mintha sellőfarkak kanyarognának

Ez a szubtrópusi vidéken növő fa a jelek szerint inkább a tenger közepén érezné jól magát, a sellőfarkaival.

Fotó: joka2000/flickr

Félelmetesen magasodó fa Cambridge egyik temetőjében

A Massachusetts-ben található Cambridge egyik temetőjében a helyhez illő kísérteties fa várakozik. Mintha csak valami túlvilági üzenetet közvetítene erőteljes jelenlétével.

Fotó: j4yx0r/flickr

Egy Portugáliában álló fa egy bagoly arcát mintázza

Érezted már valaha azt, hogy egy fa néz téged? Nos, ezt a fát látva el tudod képzelni milyen érzés lehet. Lisszabon egyik parkjában kukkol ez a démoni bagoly, azaz valójában nyírfa.

Fotó: Pedro Rebeiro Simoes/flickr

Kísérteties látvány a ködben

A jozsuéfa nevű növény a pálmaliliomok közé tartozik. A sivatagos körülmények között növő fa nem éppen az, amelyiket kedvünk lenne átölelni, vagy felmászni rá.

Fotó: Joshua Tree National Park/flickr

Mintha ez egyik fa megfojtotta volna a másikat

Lehet, hogy csak táncolnak összefonódva? Mi mindenesetre nehezen szabadulunk a gondolattól, hogy éppen egy gyilkosság szemtanúi vagyunk.

Fotó: nadbasher/flickr

A ködben kirajzolódó alakoktól óvakodj!

A fák szépsége nem kérdés, néha mégis úgy néznek ki, mintha meg akarnának ölni valakit. Ezek a fák Monschau-ban, Németországban várják az áldozataikat. Mintha csak egy vérfagyasztó thriller helyszínén járnánk, igaz?

Fotó: Sonti Malonti/flickr

Forrás: www.mnn.com