Ezeket tervezd be 2018-ban!

A világ tele van szebbnél szebb, felfedezésre váró helyekkel. A Lonely Planet idén ajánlást készített, ha éppen nem is tudod eldönteni, hogy merre induljál, segít az alábbi lista!

1. Chile

Elképesztő tájak, hófödte csúcsok, érintetlen természet vár Dél-Amerikában.

Fotó: Matt Munro/Lonely Planet

2. Dél-Korea

Szöul lenyűgöző építészete, fantasztikus múzeumai, bárokkal, könyvtárakkal, kávézókkal teli parkjai megérnek egy látogatást!

3. Portugália

Ragyogó időjárás, festői városkák, tengerpart és ízletes konyha, nem beszélve Európa legjobb strandjairól: ezt mind tudja Portugália.

4. Dzsibuti

A kelet-afrikai országban lenyűgöző strandokat találunk, élménydús búvárkodáson vehetünk részt, marsbeli sivatagos részeken kóborolhatunk.

5. Új-Zéland

Meseszép tájak, kalandtúrák várnak a távoli szigetországban, Új-Zéland az outdoor tevékenységekért rajongók paradicsoma.

6. Málta

Valetta lesz Európa kulturális Fővárosa 2018-ban, nem véletlenül. A mediterrán sziget gyönyörű strandokkal, rengeteg napsütéssel, és lépten-nyomon a történelem kéznyomával vár.

7. Grúzia

Az egykori szovjet köztársaságot most kezdik felfedezni az utazók, Tbiliszi történelmi városa mellett egyre többen keresik fel a vidéket is –  tájaiért, kultúrájáért, különleges atmoszférájáért.

8. Mauritius

Gyönyörű sziget az Indiai-óceánban, ahol ráadásul a függetlenségük ötvenedik évfordulóját fogják 2018-ban ünnepelni.

Fotó: Claire Willans/500px

9. Kína

Bár a Nagy Falat minden évben rengetegen felkeresik, más attrakciókat is érdemes útba ejteni, így például a pekingi Tiltott Várost és a Sanghaj tornyot, a szupermagas felhőkarcolót.

10. Dél-Afrika

A lenyűgöző nemzeti parkok, egyedülálló vadvilág szerelmesei mellett a kulturális értékeket keresők is megtalálják itt a látnivalókat.

Forrás: www.housebeautiful.com