Felejtsd el a macerás darabolgatást!
A fokhagymapucolás és aprítás egész biztosan az élen végezne, ha valaki felmérné, hogy mely konyhai munkáktól berzenkedünk a leginkább. Ideje megtanulni egy okos trükköt, amelynek segítségével nem csak tökéletes fokhagyma darabkákat kapunk, de remélhetőleg az ujjaink is épségben maradnak.
Először is össze kell egy kicsit nyomni a fokhagymát a kés oldalával. Ez azt segíti elő, hogy a héjat egyszerűbben húzzuk le róla.
Ha meghámoztuk, akkor következő lépésként vagdossuk be hosszában a fokhagymagerezdet. Az egyik oldaláról ne húzd le a héjat, ez segít egyben tartani a gerezdet.
Amikor bevagdostuk az egyik irányba a fokhagymát, vágjuk félbe az alábbi módon.
Legyünk óvatosak, ne vágjunk erősen, nehogy magunkat is megsértsük!
Végül aprítsuk fel a gerezdet! Így már tökéletes kis darabocskákat kapunk, mehetnek a sültre, salátába bátran!
Forrás: www.goodhousekeeping.co.uk