A tudósok állítják, hogy annyi csokit ehetsz, amennyit csak akarsz-elmondjuk, miért!

Az ilyen híreket nagyon szeretjük, hiszen végre lelkiismeretfurdalás nélkül, tudományos hátérrel megtámogatva falhatjuk a csokoládét. Íme, a nagy felfedezés, amiért a csokoládéfüggők fellélegezhetnek!

968 ember bevonásával végezték a vizsgálatokat, a résztvevők 23 és 98 év között voltak. A tudósok úgy találták, hogy a rendszeres csokifogyasztóknak jobban fejlett a vizuális memóriája, sokkal jobb képességük van a dolgok megjegyzésére, jobb volt az absztrakt gondolkodásuk és a koncentrálóképességük is. Ráadásul még azt is megállapítást nyert, hogy a csokoládémajszolás lassítja az agy öregedési folyamatait, és segít megelőzni az olyan idegrendszeri betegségek megjelenését, mint pl. a demencia.

Csokoládé

Azok a barna édességben található anyagok, amelyeknek ezeket az előnyöket köszönthetjük, a flavonolok. Ezen anyagoknak a többsége a sötét színű étcsokoládéban rejtőzik, sajnos a tejcsokiba és a fehércsokiba csak igen kis mennyiségbe kerül. Ezért a kutatók a keserű csoki fogyasztását javasolják, de mi úgy gondoljuk, hogy a tej és fehércsoki is hasznos lehet, csak jóval többet kell enni belőle … Indulás törni egy kocka csokit!