Azt viselek, amit akarok.

Afganisztán nagyon nehéz időket él, a tálibok hatalomra kerülésével a nők helyzete tovább romlik a közel-keleti országban. A nőket kötelezik a burka vagy a hidzsáb hordására, ami az egész testüket vagy hajukat eltakarja.

Tiltakozásul az afgán nők most a világháló segítségével próbálják megmutatni gyönyörű viseletüket, színes ruháikat. A világ pedig rácsodálkozik a lenyűgöző mintákra, hihetetlen színekre.

Afganisztánban a helyi tradíciók sokrétűek, gazdagok. A népviselet a régiók szerint változik, az élénk színek és a geometriai minták azonban mindenhol jelen vannak.

A #DoNotTouchMyClothes, #AfghanistanCulture, #AfghanWomen hashtaggel ellátott posztok megmutatják az afgán kultúra szépségét, gazdagságát. Az afgán asszonyok identitása a tradicionális öltözékükön keresztül fejeződik ki.

Ne feledjük, hogy a tiltakozás az nyugati társadalomé elvárására is válasz!  El kell fogadni, hogy az ő öltözékük az ő egységük része, az ő döntésük. Fontos lenne, hogy mindenkiben tudatosuljon: aki burkát szeretne viselni, az viselhesse azt, aki viszont nem, az hordhasson mást.

Hagyjuk meg nekik a választás jogát!

Forrás: mymodernmet.com