Téli festmény.

Mint egy festmény, olyan gyönyörű ez a fotó: a fa tetejét sűrűn borítják az ágakon gubbasztó madarak. Nem csoda, hogy alighogy felkerült az internetre, máris futótűzként kezdett terjedni a kép – az eset még 2017-ben történt.

Egyik este az oregoni rendőrőrs tizenkettedik emeletének ablakán kinézve az egyik alkalmazott, Walker Berg vette észre a páratlan látványt: a fákat frissen hullott, vastag hó borította, a fehér ágakon pedig rengeteg fekete holló csücsült. Berg megragadta a gépét és lencsevégre kapta a látványt, amit az utcai lámpák tompa fénye tett még sejtelmesebbé.

A fotót aztán a rendőrőrs osztotta meg a közösségi média oldalain, ’Hollók a hóban’ címmel. A kép annyira jól sikerült, hogy azóta is elő-előkerül telente.

A közönséges holló több ezer éve él együtt az emberrel. Bámulatosan képes alkalmazkodni, a hideg időszakban teljesen behúzódik a városokba, feketévé változtatva a szabadon maradt területeket. Úgy tartják, hogy a holló az egyik legintelligensebb madár a Földön, legalábbis erre enged következtetni igen figyelemre méltó problémamegoldó képessége és agyának madarak közt egyedülálló mérete. Mivel mindenevő, bizonyos területeken mezőgazdasági kártevőnek számít, de gyakran láthatjuk nagy csapatokban a szeméttelepek, hulladéklerakók közelében is.

Forrás: themindcircle.com