A kellemeset a hasznossal.

Örvendetes, hogy egyre nő azon zöld kezdeményezések száma, amelyek a lakosságot bevonva igyekeznek minél több fát ültetni a bolygóra.

Most egy újabb remek magyar ötlet indult útnak: a Plant a Tree  projektben koktélt vásárolva tehetjük élhetőbb hellyé a Földet. Minden egyes megvásárolt koktéllal egy facsemete ültetéséhez járulunk hozzá – mégpedig névre szóló fácskával gazdagodunk.

https://www.facebook.com/plantatreecocktail/photos/a.735754923552530/791089924685696/?type=3&theater

Már több fővárosi környezettudatos helyen is kapható a 4800 Ft-ba kerülő Plant a Tree  koktél, jelenleg az alábbi helyeken kóstolhatjuk meg:

  • 360 Bar
  • Anker’t
  • Kiosk
  • BB’z Bar & Grill
  • Extra Club Bar Garden

A zöld ötlet egy magyar csapattól származik, akik a vendéglátásba és a szórakozóhelyekre is szeretnék becsempészni a környezettudatos, felelős gondolkodást – ez remek ötlet, tekintve, hogy ezeken a helyeken rengeteg a fiatal, akik egyébként is egyre hangosabbak a klímaváltozás elleni küzdelemben.

A gin alapú koktél megvásárlása után egy sorszámmal ellátott, névre szóló tölgyfacsemetét ültetnek a szervezők, ezzel gyarapítva a privát földeken lévő Plant a Tree erdőket.

A magánterület garantálja a fák sérthetetlenségét. A faültetésről a vásárlók e-mailben kapnak tájékoztatást, az ültetést követően pedig fotó is érkezik hozzájuk a nevükkel ellátott facsemetéjükről.

https://www.facebook.com/plantatreecocktail/photos/a.735754923552530/797113424083346/?type=3&theater

A kezdeményezéshez további vendéglátóhelyek csatlakozását várják! Aki pedig úgy gondolja, hogy a koktélt kihagyná, de szívesen segítene, az 2.990 forintért bárhonnan tud egy fát venni és így „ültetni”. A Plant a Tree  kezdeményezés célja, hogy nemzetközileg is ismert projektté váljon és így egyre jelentősebb mértékben támogassuk közösen a globális szintű erdő-helyreállítást.

További információ: plantatreecocktail.com