Így könnyű túlélni a nyarat.

Forró, tikkasztó nyári napok: ki ne vágyna ilyenkor vízpartra? A legjobb lenne egy saját medence a kertbe, csak hát a költségek…. Persze a leleményes fürdőzni vágyók mindig megtalálják a módját egy kis csobbanásnak, és szerencsére az internetre is felteszik az ötleteiket. Így aztán nem nehéz megjósolni, hogy idén a raklapokból összeállított medencék fogják letarolni a világot (meg a füvet a kertben).

A képek alapján a medence többféle méretben, formában készülhet, még gyerek változatban is.

https://www.instagram.com/p/BUzeWj2Bto-/?tagged=palletpool

https://www.instagram.com/p/_rjhvSi4FB/?tagged=palletpool

https://www.instagram.com/p/BI46QbADRc1/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BX_IP4NDuej/?tagged=palletpool

Kétségtelen, hogy ez az ötlet olcsó, ráadásul a raklapból készült dolgok rusztikus bájjal is bírnak. A természetes faanyag minden kertbe jól illik, és az újrahasznosítás terén is teszünk egy lépést. A szakértő szerint a barkácsolás során azért figyeljünk oda arra, hogy milyen raklapot használunk. Ha az eredetileg kezelve volt valamilyen vegyszerrel, akkor semmiképpen se építsünk belőle medencét.

https://www.instagram.com/p/_haboQC4JY/?tagged=palletpool

https://www.instagram.com/p/BOoeIN4jK-P/?tagged=palletpool

Fontos, hogy lehetőleg keményfából készült raklapot válasszunk, mivel az állandó nedvesség problémákat okozhat, és hamar penészedhez, rohadhat a fa. Legjobb talán kezelt borovi fenyőt vagy cédrust választani. A kezelés természetes anyaggal történjen, a bogarak és a rothadás ellen. Ne feledkezzünk el a bélelésről sem, ajánlatos vízhatlan ponyvát tenni belülre, és egy pumpával kiegészíteni a rendszert. Van, aki tetőfedő fóliát javasol.

https://www.facebook.com/torben.jung.75/posts/564173997064048

https://www.instagram.com/p/BGU3EvSPFSn/?tagged=palletpool

 

Forrás: www.countryliving.com