Percre kész időjárás-jelentés a Pilisi Parkerdő egyes kilátóiból.

Az elmúlt napokban bőven jutott szélből és hidegből. A városban sem volt kellemesnek mondható az idő, de el lehet képzelni, hogy a dombtetőn, a kilátókban milyen rémes körülmények uralkodtak. Szerencsére, ha valaki kirándulni szeretne, most már ránézhet a webkamerákra és percre kész időjárási adatokra, így az öltözetét már az aktuális állapothoz tervezheti. Erre szükség is van, mert az elmúlt időszakban is előfordult, hogy a kilátókban 100 km/h sebességnél is erősebb széllökéseket regisztráltak.

A Pilisi Parkerdő Zrt. területén található egyes kilátók kivételes elhelyezkedésüknek és tengerszint feletti magasságuknak köszönhetően ugyanis meteorológiai mérőállomásként is működnek, ami nem csak a szakemberek által végzett referenciaadat-gyűjtést és -elemzést teszi lehetővé, hanem a természetjárók dolgát is megkönnyíti kirándulás tervezésekor. Az online elérhető felületeken egyúttal az aktuális hőmérsékletről, a páratartalomról, a szélirányról, a csapadékhelyzetről, de a mérőberendezések jóvoltából még a légnyomásról és az UV-B sugárzás intenzitásáról is tájékozódhatunk.

A percre kész időjárásadatokat és a webkamerák képeit az alábbi linkeken lehet elérni:

Pilis-tető (Boldog Özséb-kilátó)

pilis-tetoFotó: www.parkerdo.hu

www.idokep.hu | webkamera: pilismeteor.hu

Prédikálószéki-kilátó

predikalo-szekFotó: MTI/Kovács Attila, www.origo.hu

www.idokep.hu | webkamera: www.idokep.hu/webkamera

Hármashatárhegy (Guckler Károly-kilátópont)

harmashatar-hegyFotó: Vajda Bertalan/Pilisi Parkerdő Zrt., www.origo.hu

www.idokep.hu | webkamera: www.idokep.hu/webkamera

A cikkhez segítséget a Pilisi Parkerdő (www.parkerdo.hu), a Pilis Meteor (www.pilismeteor.hu) és az Időkép (www.idokep.hu) honlapja nyújtott, további információkért is érdemes ezeket felkeresni!