Nem mindennapi története van az épületnek.

Ha szereted az apró házikókat, akkor ezért a hotelért egyenesen rajongani fogsz! A németországi Ambergben található tündéri szálloda nagyobb épületek közé ékelődik, és éppen megfelelő két ember számára. A bájos kis piros épület a különös  Eh’häusl Hotel nevet viseli. A házikó mindössze 2,5 m széles és 53 nm2-nyi területével a világ legkisebb (hitelesített rekord!) hotele.

Az apró szállás magában foglal egy előteret, egy nappalit, egy társalgót, egy fürdőszobát, és egy hálószobát. Maximum 2 személy fér el benne, így tökéletes egy kettesben eltöltött romantikus hétvégéhez, netán nászúthoz.

A különös név ( Eh’häusl) valójában azt jelenti, hogy esküvői ház. 1728-ban, amikor épült a házikó, a városka tanácsa azt írta elő a házasulni kívánó pároknak, hogy rendelkezzenek a városban saját tulajdonnal.  Hogy ezt a szabályt kijátsszák, egy okos kerekedő keresett egy szűk átjárót két épület között, a hézag fölé egy tetőt emelt, majd az így keletkezett ingatlant a megszorult menyasszonyoknak és vőlegényeknek értékesítette. A különös szokás persze már nem járja, az épületet azonban 2008-ban felújították, és azóta minden igényt kielégítő, bűbájos szállásként várja a párokat. Az Eh’häusl napi 240 euróért (kb. 70 ezer Ft-ért) foglalható.

Forrás: www.housebeautiful.com képek: EH’HÄUSL HOTEL