Vándorló fehérneműk.

Az új-zélandi Cardrona városa mellett, az út mentén egészen extravagáns látnivalóra kapják fel a fejüket az arra elhaladók. Nem tudni, hogy ki kezdte és miért, de a pletyka szerint egy csapat nő ünnepelt 1999 szilveszterekor a Cardrona hotelben, és miután késő éjjel elhagyták a szállodát, elhatározták, hogy lekapják a melltartóikat és a kerítésre akasztják.

A szélben lebegő melltartók látványa aztán még több nőt inspirált arra, hogy hasonlóan cselekedjenek, és 2000 februárjára az eredeti 4 helyett már 60 fehérnemű csüngött a kerítésen. Ahogy egyre többen értesültek a híressé váló látványosságról, úgy növekedett a melltartók száma is. A következő években a számuk már az ezret is elérte, az egyszerű kerítés pedig különleges turistalátványossággá vált és elindult a világhírnév felé vezető úton.

The Cardrona Bra Fence,New Zealand

Sajnálatos módon nem mindenki volt elragadtatva az ötlettől. Néhányan úgy vélték, hogy a kerítés ronda, a lebegő fehérneműk pedig veszélyt jelentenek a sofőrökre. Ezért az évek alatt jó néhányszor leszedték a melltartókat, azonban azok minden alkalommal visszatértek.

Cardrona Bra Fence

Az első kísérlet, amely megpróbálta eltávolítani a melltartósereget, a kezdődarabok megjelenése után 2 hónappal történt. 2000 októberében néhányan 200 melltartót szedtek le a kerítésről. 2006-ban a bíróság szállt ki és 1500 fehérneműt távolított el, azonban a gyűjtemény újra és újra visszatért. Ezt felismerve egy alkalommal megpróbálták a világ leghosszabb melltartóláncát létrehozni, de nem sikerült a rekord, ugyanakkor jótékony célra komoly összeget gyűjtöttek.

Cardrona Bra Fence

the 'bra fence', Cardrona Road, Central Otago, NZ

bra_fence

Cardrona Bra Fence, Cardrona Valley, Central Otago, South Island, New Zealand, 2003

Ha tehát arra járunk és nem találjuk a melltartókat, nem kell aggódni, hamarosan vissza fognak térni.

Forrás: www.amusingplanet.com, kiemelt kép: panoramio.com