Napozáshoz tervezve.

Szerbiában, a Száva leghosszabb mellékfolyójaként ismert Drina közepén egy házikó áll térdig a vízben, egyes-egyedül. A különös látványt nyújtó lak a Föld minden szegletéből vonzza a kíváncsi turistákat és hobbifotósokat. Főként azóta, hogy a National Geographic magazinban pár évvel ezelőtt megjelent róla egy kép.

Az apró házikó egy szikla tetején, Bajina Basta városa közelében figyel. A település a Drina völgyében, a Tara Nemzeti Park keleti szélén fekszik.

A ház szépségének felfedezését és széles körű ismertségét egy magyar fotósnak, Becker Irénnek köszönhetjük. Az általa készített kép hamar végigsöpört anno az interneten.

Fotó: National Geographic/Becker Irén

A kalyibát még 1968-ban egy csapat fiatal fiú építette, akiknek szükségük volt egy napozóhelyre. Mivel a szikla nem volt a legkényelmesebb hely a heverészéshez, a srácok úgy döntöttek, hogy építenek rá egy komfortosabb házikót.

Fotó: flickr
Fotó: bojan gajic/flickr

Az alaphoz a fatáblák egy részét egy közeli romos fészerből hozták. A következő évben már tetőt és falakat is kapott az alap, és elkészült a bodega. Az építőanyagokat csónakkal és kajakkal hordták át, a nagyobb darabokat pedig vízre eresztették néhány kilométerrel feljebb, majd a sziklánál kihalászták azokat.

Fotó: www.panoramio.com
Fotó: Uros Petrovic/flickr

Az áradások már többször majdnem elmosták a házat, de a megmaradt részekből eddig minden alkalommal újjáépítették.

Forrás: www.amusingplanet.com