12 horoszkóp, 12 választás.

A szobanövények kétségkívül zöldet, életet, frissességet hoznak a lakásba – ám ha párosítjuk őket a saját személyiségjegyeinkkel, akkor állítólag a hatás fokozható. Legalábbis ezt mondják azok, akik szerint minden csillagjegy megtalálhatja a hozzá illőt.

Nézzük, melyek azok!

1. Kos: orchidea

A vállalkozó természetű Kosoknak olyan szobanövényre van szükségük, amely erős és elegáns. Az orchidea szépséges és „öntudatos” növény, ideális a társasági pillangónak, akinek amúgy sincs túl sok felesleges ideje a gondozásra.

2. Bika: kaktusz

Stabil, ellenálló és könnyen kezelhető kaktusz: ez kell a Föld jegynek! A száraz, sivatagi körülményekhez szokott növény csak egy kis vizet kér néha, de a napsütést is meghálálja, ezért világos ablakpárkányon érdemes tartani.

3. Ikrek: Filodendron

Az Ikrek rendkívül jól alkalmazkodik, minden helyzetben feltalálja magát, minden emberhez megleli a kulcsot. Hasonlóan viselkedik a filodendron: a nemzetségbe tartozó fajok mindenféle körülmények között megélnek, és leveleikkel is díszítenek.

4. Rák: vitorlavirág

Érzékeny Víz jegy, szerető, gondoskodó, érzelmes, fészekrakó. Az elegáns vitorlavirág pont neki való, hiszen ez a növény felvidítja a környezetét, trópusi fehér virágaival díszít, ráadásul a levegőt is tisztítja.

5. Oroszlán: Lantlevelű fikusz

A kreatív, drámai Oroszlánok szeretik a reflektorfényt, éppen hozzájuk illik ez a mutatós, látványos szobanövény. A szoborszerű fikusz hatalmas levelekkel és vaskos törzsével magára irányítja a figyelmet.

6. Szűz: aloe vera

A Szűz mindig készen áll, bármi is jöjjön, praktikus gondolkodású jegy. Neki való az aloe vera, amely egyszerre szoba- és gyógynövény, tökéletesen ötvözi a funkciót és a divatot.

7. Mérleg: anyósnyelv

Igénytelen, könnyű nevelni az anyósnyelvet, ideális választás a társaságkedvelő Mérlegnek. Elég néha meglocsolni, a szórt fényt is elviseli, ráadásul olcsó, ami fontos szempont a döntéseket alaposan megfontoló Mérlegnek.

8. Skorpió: pálma

A Skorpiót túláradó szenvedély és intenzív elszántság jellemzi. Ajánlható neki a trópusokról származó pálma, amely a Skorpió energiáihoz illeszkedik, bár igaz, hogy több törődést igényel: fényt, rendszeres tápoldatozást és locsolást.

9. Nyilas: golgotavirág

A Nyilas kalandvágyó, rajongó, vad természetéhez jól illik a lila, szenvedélyes golgotavirág. Ebből a növényből kúszó, mindent beborító növényt is nevelhetünk, ami tökéletesen passzol a szabadszellemű, korlátokat nem kedvelő Nyilasokhoz.

10. Bak: rákvirág

Dekoratív, bombabiztos szobanövény, minimális fenntartási igénnyel – ideális a keményen dolgozó Bakoknak, akik sosem érnek a tennivalójuk végére. Könnyen tartható, kevés törődéssel beéri, kezdőknek sem jelent kihívást.

11. Vízöntő: szakállbromélia

Felfedező, független jegy – kreatív képzeletét erősíti a bromélia. Jól mutatnak üveggömbben vagy klasszikus kaspóval is.

12. Halak: boróka bonsai fa

A vízjegyű Halak határtalan képzelőerővel és kreativitással rendelkezik, tökéletesen illik hozzá a békét, harmóniát és egyensúlyt szimbolizáló bonsai.

Forrás: www.housebeautiful.com