Minden fának története van.

Ahogy minden embernek, úgy minden fának is megvan a saját története: az Év fája versenyen pedig éppen ezek a sztorik kerülnek előtérbe. Itt ugyanis nem a legszebb, legnagyobb, legöregebb fa nyer, hanem az, amelyiknek története a legtöbb emberrel összekapcsolódik, közösségeket mozgat meg, emlékeket hív elő, embereket érint meg.

A zsűri már kiválasztotta a 13 döntőst, ezekre lehet most szavazni, egészen október 15-ig. Fantasztikus, felemelő, megható, vagy éppen szomorú történeteket olvashatunk a jelöltekről, melyekben egy valami közös: az idén nyolcadik alkalommal szervezett vetélkedő olyan fákra hívja fel a figyelmet, amelyek különleges szerepet töltenek be a jelölő közösség életében.

Olvashatunk például az ovisok kedvenc öreg hársfájáról, megismerhetjük a hazaváró nyár történetét, bepillanthatunk a családi almafa megható meséjébe, megtudhatjuk, hogy hol áll a Nobel-díjas tudós ciprusfája. Ismerkedjünk meg a 13 jelölttel, és szavazzunk arra a fára, amelynek meséje legjobban megérint bennünket!

A történeteket és a szavazófelületet itt találjuk: evfaja.okotars.hu/dontosfak

Fotók: evfaja.okotars.hu