50 méter hosszú a Dél-Dunántúl első lombkorona tanösvénye.

Újabb fantasztikus létesítményt avattak fel a Hetvehelyhez közeli Sás-völgyben az erdőbarátok és természetjárók örömére: augusztus 29-én megnyílt az 50 méter hosszú, 6 méter magas lombkorona sétány és tanösvényt a Nyugat-Mecsekben.

Fotó: erdeiprogramok.hu

Dél-Dunántúl első, fák koronája között haladó ösvénye az Erdő Háza mellett kialakított madármegfigyelő toronyhoz kapcsolódik: a fiatalos, sűrű erdőben tiszta faszerkezetű lombkoronasétány épült.

Fotó: erdeiprogramok.hu

Fotó: www.pecsma.hu

Az ingyenesen látogatható ösvényt végigjárva természetesen a lombkorona élővilágával is megismerkedhetünk, de a fák szerkezetét is közelebbről szemügyre vehetjük. Kialakításra került egy izgalmas odú- és fészektanoda is, ahol a gyerekek az ő méretükre kialakított cinke- és denevérodúba, vagy gólyafészekbe mászva próbálhatják ki az élőlények lakhelyeit.

Fotó: erdeiprogramok.hu

A lombkorona sétány jól illik a környezetébe, szinte az egész építmény fából készült. Az utat a Mecsekből származó, 40 centinél vastagabb tölgyfarönkök tartják, az oszlopok, korlátok egyéb elemek pedig égerfából készültek.

https://www.facebook.com/erdeiprogramok/videos/1757508081214236/

Forrás: www.pecsma.hu és erdeiprogramok.hu