Hűsítő dinnye felturbózva.

A dinnye a nyár elengedhetetlen kelléke. Ha már unjuk a lédús dinnyeszeleteket, próbáljunk ki egy izgalmas finomságot! Ez az egyszerű fagyirecept néhány percnyi munkát igényel, és a legforróbb napokon is simán beleférhet az időnkbe. A só pedig istenien kiemeli a dinnye édes ízét, bátran próbáljuk ki ezt az ízpárosítást!

Sós dinynefagyi

Csak keverjünk össze dinnyehúst (mag nélkül), frissen facsart citromlevet, juharszirupot és sót, és tegyük a jégkrémkészítő gépbe, hogy az végezze a munka maradékát. Ha nincs jégkrémkészítőnk, akkor öntsük a pürét egy mélyhűthető tálba, fagyasszuk 3 órát, aztán kanalazzuk ki kelyhekbe, majd tegyük vissza még hűteni, amíg teljesen megdermed.

Ha türelmetlen vagy és már elmúltál 18, akkor az egész keveréket ráöntheted egy kis jégre (halmozz egy tálba jégkockákat vagy tört jeget), és adjál hozzá egy kis vodkát is.

Képek és ötlet: http://fedandfit.com/