Ráadásul a tésztája csak 5 hozzávalóból áll!

Váratlan vendégség esetén gyakran esünk időzavarba. Erre az esetre ajánljuk ezt az egyszerűen elkészíthető süteményt: 15 perc az előkészítés, 10 perc a sütés, 5 perc a tálalás, ennyi!

Lássuk az összetevőket:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 20 ml tej

Az elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 fokosra, gázsütőn ez általában a 2-es fokozat. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejet. Tésztává gyúrjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk 4-5 mm-es vastagságúra. Ezután jöhet a szaggatás, kinek milyen formája van otthon, lehet karácsonyi, húsvéti, alkalomtól függően.

A klasszikus lekváros linzerhez 2 kerek tészta kell. Az egyik közepét kilyukasztjuk, hogy a lekvár, amivel összeragasztjuk, kikandikálhasson (TIPP: akinek nincs kiszúró formája, sima pohárral és egy ásványvizes kupakkal is elvégezheti a műveletet).

linzer

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztadarabokat, majd alsó-felső sütéssel pontosan 10 percig sütjük. Ne tovább, mert megéghet! Kivéve még nyersnek és puhának tűnhet, de hamar eléri a kívánt állagot.

Az elkészült linzer önmagában is nagyon finom, de összeragaszthatjuk a darabokat lekvárral. Kevés porcukorral hintsük tálalás előtt. El is telt a félóra, jöhetnek a vendégek!

linzer

És ha mindezzel segíteni is szeretnél: Töltsd fel süteményed képét az Instagram-ra, lásd el a #sutitadok hashtaggel és képenként máris 100 Ft-tal hozzájárultál az Autistic Art Alapítvány működéséhez. Bővebben a kezdeményezésről itt olvashatsz, az eddig feltöltött fotókat pedig itt tekintheted meg: https://www.instagram.com/explore/tags/sutitadok/