Dobd el és locsold!

Japánban megalkották a 100%-ban környezettudatos, fenntartható újságot. A szigetország egyik legnagyobb napilapja kivirágzik, ha megfelelő közegbe kerül.

ujsag2Fotó: The Mainichi

Miután kiolvastuk az újságot, semmi kedvünk nem lesz szemétbe hajítani, hiszen tehetjük akár cserépbe, balkonládába, kiskertbe is. Az újrahasznosított papírból készült napilap, amely a Zöld Hírek névre hallgat, a legnagyobb példányszámú japán napilap, a  The Mainichi Shimbunsha kiadójának terméke.

ujsag1Fotó: The Mainichi

Az elültethető újság egyébként nem újdonság. Néhány éve már létezik ez az újrahasznosított papírból, vízből és apró virág- vagy zöldségmagokból álló termék. Olvasás után mindenképpen „vessük el”, hogy a szárba szökkenő növényekben gyönyörködhessünk!

ujsag3Fotó: The Mainichi

A Mainichi kiadónak nem ez az első zöld ötlete. Nem mondhatni, hogy csak beszélnek a környezettudatosságról, a jelek szerint nagyon is tesznek érte a gyakorlatban is.

Az ökobarát újságnak hatalmas sikere van, több, mint 4 millió napi eladott példánnyal büszkélkedhet. A programba bekapcsolódnak az iskolák is, hogy a gyerekek első kézből tanulhassák meg az újrahasznosítás és a fenntartható fejlődés fontosságát.