Tuti lista a rajongóknak!

Remek napoknak néz elébe, aki imádja a levendulát, mert az elkövetkező hetekben számos helyen szüretelheti, kóstolhatja, szagolhatja a lila virágú növényt.

Szubjektív válogatásunk következik, szerintünk ezek a kihagyhatatlan levendulás programok!

1. Levendula szedd magad!, Tihany, 2017. június 19-25

Előreláthatólag június 25-ig tart a szedd magad, de a virágzás és a készlet befolyásolhatja a terveket. Minden nap 10 és 20 óra között szedhetjük a helyszínen vásárolt aratótáskánkba az illatos levendulát, a Tihany faluba vezető út mellett (gödrösi elágazó).

További információ:  levendulafesztival.hu

2. Levendula fesztivál, Tihany, 2017. június 23-25.

Immár 13. alkalommal rendezik meg a Balaton parti kisvárosban a Levendula fesztivált. A kedvelt növény fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, a mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben június végén. Rengeteg program várja a látogatókat, koncertek, kísérő-rendezvények, vezetett túrák, levendulás szörp és süteménykóstolás, kézműves programok.

További információ: bfnp.hu

3. Bemutató és vásár Pilisi Levendula szervezésében, Párkány, 2017. június 18.

Levendulás termékeiről kezd híressé válni a Pilisi Levendula, a szappanok, borok, szörpök, mártások rendelhetőek, és időnként bemutatók keretében is megismerhetőek.

További információ:  pilisilevendula.hu

4. Szedd magad a levendulát!, Magyar Provence, Monoszló, június 13 – július 15.

A gyönyörű birtok maga is mesés látványt nyújt, de számos különleges termékkel is várnak, amellett, hogy a kosarunkat is teleszedhetjük.

További információ: https://www.facebook.com/magyarprovence/

5. Piknik a Levendulafarmon, Hőgyész, 2017. június 23 – július 9.

Hőgyészen kézműves foglalkozásokkal, kézműves termékek vásárával teszik még élvezetesebbé a levendulaszüretet! Idén meghosszabbították a nagy népszerűségnek örvendő program idejét.

További információ: https://www.facebook.com/levendulafarm/

6. Szedd magad Kőröshegyen, egész júniusban

Egész júniusban sok szeretettel várják a Balaton parti birtokra a levendulaimádókat.

További információ: https://www.facebook.com/events/119602455244667/

7. Budapest közeli szüret a Flora Farmon, 2017. június 16-18.

Csomád és Őrbottyán között találjuk a birtokot, ahova a belépés ingyenes, de egy csokrot illik szedni, persze ki az, aki ellen tudna állni a gyönyörű lila virágnak?

További információ: www.facebook.comhttps://www.facebook.com/FLORA-FARM-596763090388749/

8. Levendulás csoki minden mennyiségben!

Ha nem tudunk eljutni egyik levendulabirtokra sem, vigasztalódjunk levendulás csokival. Mi már kóstoltuk az MSE Csokoládémanufaktúra levendulás bonbonjait, és pontosan olyanok, amilyennek az ember képzeli őket: mennyeiek!

További információ:  https://www.facebook.com/MSE-Vir%C3%A1g-Kft-Csokol%C3%A1d%C3%A9-Manufakt%C3%BAra-679199358872167/?hc_ref=SEARCH