Kis helyen elfér, mobil, könnyen tárolható és néhány egyszerű alapanyagból gyorsan összedobható.

A roston sült ételek íze utánozhatatlan. A titok valószínűleg az enyhén füstös ízben rejlik, mely csak akkor jön létre, ha valódi fán sül az étel. A kinti grillezők azonban sokszor sok helyet foglalnak, ráadásul nem is biztos, hogy az év nagy részében hasznukat vesszük. Ha nem szeretnénk sokat költeni vagy egész évben egy komolyabb szerkezetet nézni, kerülgetni, ezt a megoldást épp nekünk találták ki.

Amire szükség lesz:

  • 2 db nagyobb méretű hő- és tűzálló virágcserép (terrakotta, agyag) – fontos, hogy a felső karimájuk pontosan illeszkedjen egymáshoz (a lenti videóban 40-41 cm-es átmérőjű cserepek szerepelnek)
  • 2 db kör alakú rács, melyek közül az egyiknek kisebb, a másiknak nagyobb az átmérője (a videóban nagyjából 25,5 és 35,5 cm átmérőjűeket használnak)
  • tömítőszalag
  • U-alakú, két végén menetes fém ajtóhúzó (vagy bármi, ami hasonló paraméterekkel rendelkezik és alkalmas fogantyúnak, mellyel a sütő tetejét leemelhetjük)
  • 2 db csavarozáshoz használható alátét és anya
  • tégla az aljára
  • fúró

Így készül:

https://www.facebook.com/buzzfeedniftyoutdoors/videos/289574958186029/

Már indulhat is a tesztelés, sülhetnek a finomságok!

Az interneten böngészve számtalan ilyen és ehhez hasonló, saját készítésű sütő fellelhető.