A bolygónk tele van csodákkal, amiket érdemes megnézni.

Ha nincs is arra lehetőségünk, hogy elutazzunk a világ túloldalára, a fényképészeknek hála láthatjuk a különböző természeti csodákat a távolból. Olyan színes alkotásokra képes a természet, amikre nincsenek is igazán szavak:

Tasmania világító folyója

A Derwent folyóban rengeteg biolumineszcens organizmus él, amiktől tavaszi éjjeleken világít a folyó.

Az eukaliptusz alkotásai

Maui szigetén, az eukaliptusz fa öreg kérge leválik, az alatta lévő réteg zöldből kékre, majd lilára, sárgára és végül bordóra színeződik, ami lenyűgöző látványt nyújt.

Peru szivárványos hegye

A Vinicunca hegység – ismertebb nevén a Hétszínű hegy – az Andokban található. A több millió év alatt elrendeződött kristályok gondoskodnak a különleges színezetről.

Yellowstone szeme

A Yellowstone Nemzeti Park területén található a a Grand Prismatic Spring, azaz a Nagy Prizmás Forrás. Egy hatalmas, meleg vizű forrás, ahonnan majd 80 fokos víz tör elő a Föld mélyéről. A forróságkedvelő baktériumoknak hála a víz körül vibráló sárga, zöld és narancssárga gyűrűk jelennek meg.

Rózsaszín tó

Ausztráliában, a Csendes-óceántól nem messze található a pink tó. A rózsaszínt az egyik elmélet szerint a magas sótartalom miatt letelepedő bizonyos rózsaszín alga adja, a másik szerint viszont só és a nátrium-hidrogén-karbonát közötti reakció okozza a különleges színt.

Sarki fény

Az Aurora Borealis, azaz a Sarki Fény maga a varázslat. A különleges zöld, pink és lila színkavalkád akkor jön létre, amikor a légkörben található gázok a Napból érkező elektromos részecskék hatására fényleni kezdenek. A norvég kisváros, Tromsø az a hely, ahol szeptember és március között a legnagyobb valószínűséggel láthatjuk, de Alaszkában, Izlandon, Kanadában, de Grönlandon is találkozhatunk vele.

Forrás: Reader’s Digest