Megbecsült beporzók.

A méhek már hivatalosan is a világ legfontosabb élőlényei, nem csak mézkészítő, de elsősorban a beporzó tevékenységük miatt. Szerencsére ezt egyre többen ismerik fel és méhbarát virágoskertek vagy vegyszermentes kertészkedés révén segítik a hasznos rovarok életét.

A Tokió melletti Hitokotonushi szentély most csodálatos kis menedékkel, mini szökőkutakkal oldja meg a méhek hidratáltságát a forró nyárban.

A szentély látogatói számára vízzel teli medencék állnak rendelkezésre a hidratáláshoz. Ezeket az oázisokat reprodukálják miniatűr változatban a méhek számára, hogy a rovarok is felfrissülést találjanak a kánikulában.

Fotó: Hitokotonushi Shrine

A kis menedékeket kifejezetten az apró beporzókra szabták. A méheket hidratáltan tartó oázis stílusos miniatűr tájképbe ágyazott, építészeti struktúrákkal, puha mohával, más, mászásra alkalmas felületekkel tarkított. A kis vizes területen fulladásveszély nélkül tudnak a méhek inni. A tiszta, friss vízhez bármikor hozzáférhetnek.

Fotó: Hitokotonushi Shrine

 

Fotó: Hitokotonushi Shrine
Fotó: Hitokotonushi Shrine

A sinto hagyományok és értékrendszer magában foglalja a minden teremtmény iránti törődést. A természet tisztelete, az élőlények befogadása ennek szerves része. A csak méheknek épített oázis nem zavarja az embereket, nem kell attól tartani, hogy csípés vagy támadás történik. A látogatókat figyelmeztető tábla kalauzolja.

Forrás: mymodernmet.com