Vajon miként lehetne megmenteni az oroszlánokat?

Jemenben van egy állatkert, ami meglehetősen elhanyagolt állapotban van. Ugyan vannak még állatok a területén, de ők sincsenek túl jó helyzetben, az oroszlánok például már hetek óta nem ettek. Hogy fordulhat mindez elő? Természetesen a területen zajló intenzív összetűzések alól ez az intézmény sem tudja kivonni magát. Az állatokat is magukra hagyták, saját magukról kell gondoskodniuk, így mondanunk sem kell, hogy nincsenek túl jó bőrben. Hetek telnek el anélkül, hogy vízhez vagy élelemhez jutnának.

Ennek ellenére vannak vállalkozó szellemű emberek, akik megkísérelték az oroszlánok etetését. Igyekezetük ellenére, nem sikerült elegendő élelmet juttatni az állatok királyának. Borzalmas végignézni, ahogy a védtelen élőlények a ketrecekben lelik halálukat.

szornyu-allapotok-egy-jemeni-allatkertbenFotó: YouSignAnimals.com

Egy szervezet (a Four Paws International) mindent megtesz az oroszlánok megmentése érdekében, de a forrásaik és lehetőségeik korlátozottak. A híradások szerint a hím oroszlán már el is pusztult. Reménykedjünk abban, hogy talán csoda történik, és valahogy sikerül a többieknek kiszabadulniuk!