Ráadásul kaját is szerez a házőrző társainak.

Az alábbi, szívet melengető történet a valóságban is megtörtént. Nincs ember, aki nem hatódik meg könnyekig, ha meghallja Szeder tragikus történetét. Az egész akkor kezdődött, amikor Geoff Grewcock-hoz egyik nap egy öntudatlan, 2 hetes szarvast hoztak be, akit a mezőn találtak. A 66 éves férfi aki Angliában, Nuneaton-ban egy vadállat mentő helyet üzemeltet, azonnal ápolni kezdte a sebesült állatot. Miután az egészségi állapota helyreállt a gidának, Geoff megpróbálta őt visszajuttatni a természetbe, 3 különböző szarvasparkban is próbálkozott, de nem járt szerencsével. Úgy tűnt, bármikor levadászhatják az állatot.

szarvas

Így végül Geoff hazavitte őt, és úgy nevelte fel, mintha egy háziállat lenne. Mostanra a 10 esztendős állat számos kutyaszerű tulajdonságot és viselkedési szokást vett fel. Többek között kutyatálból iszik, az érkező vendégek elé szalad, és szeret a házban pihenni.

Kutya és szarvas

Gazdája azt mondja, Szeder éppen úgy viselkedik, mint egy kutyus, vagy egy kistestű háziállat: bejár a házba, kifosztja a hűtőt és matat szekrényekben. Kilopkodja a kaját, és ha nem tetszik neki valamelyik étel, akkor egyszerűen ledobja a kutyák elé. Úgyhogy amikor elkezd lopkodni, a kutyák köré ülnek, és várják a falatokat. Ez ám a munkamegosztás!