Régiók specialitásai.

Műemlékek, romok, tengerpart: Görögország látnivalói biztosan adnak hetekre elegendő programot az oda utazóknak. Akit a gasztronómia is érdekel, az sem fog csalódni, csak azt lesz nehéz eldöntenie, hogy mit is kóstoljon meg (először..).

Az alábbi ábra szemléletesen bemutatja, hogy melyik régióban mit érdemes a tányérra szedni. Kiindulásként megteszi, utána valószínűleg úgyse tudunk majd leállni, annyi zöldség, tengeri herkentyű, húsféle, friss gyümölcs vár ránk!

Makedónia és Görögország szomszédos területei: disznóhúsból souvlaki

Epirusz: spanakopita (sós rétes)

https://www.instagram.com/p/BWKV8Fqh8rx/?tagged=spanakopita

Jón-szigetek: tzatziki

https://www.instagram.com/p/BWKLdfMltFf/?tagged=tzatziki

Thesszália: padlizsán

Peloponnészosz: citrom

https://www.instagram.com/p/BWKj8jWjduh/?tagged=citron

Kréta: fetasajt

https://www.instagram.com/p/BWKi4sJDUwm/?tagged=feta

Görögország központi része: töltött szőlőlevelek

https://www.instagram.com/p/BWIJ-lblfAl/?tagged=dolmades

Égei tenger szigetei: olívabogyó

Trákia: prawn saganaki (rák)

https://www.instagram.com/p/BVkuyvujIKr/?tagged=prawnsaganaki

Kép: Travel Supermarket

Forrás: matadornetwork.com