Régiók specialitásai.
Műemlékek, romok, tengerpart: Görögország látnivalói biztosan adnak hetekre elegendő programot az oda utazóknak. Akit a gasztronómia is érdekel, az sem fog csalódni, csak azt lesz nehéz eldöntenie, hogy mit is kóstoljon meg (először..).
Az alábbi ábra szemléletesen bemutatja, hogy melyik régióban mit érdemes a tányérra szedni. Kiindulásként megteszi, utána valószínűleg úgyse tudunk majd leállni, annyi zöldség, tengeri herkentyű, húsféle, friss gyümölcs vár ránk!
Makedónia és Görögország szomszédos területei: disznóhúsból souvlaki
Epirusz: spanakopita (sós rétes)
https://www.instagram.com/p/BWKV8Fqh8rx/?tagged=spanakopita
Jón-szigetek: tzatziki
https://www.instagram.com/p/BWKLdfMltFf/?tagged=tzatziki
Thesszália: padlizsán
Peloponnészosz: citrom
https://www.instagram.com/p/BWKj8jWjduh/?tagged=citron
Kréta: fetasajt
https://www.instagram.com/p/BWKi4sJDUwm/?tagged=feta
Görögország központi része: töltött szőlőlevelek
https://www.instagram.com/p/BWIJ-lblfAl/?tagged=dolmades
Égei tenger szigetei: olívabogyó
Trákia: prawn saganaki (rák)
https://www.instagram.com/p/BVkuyvujIKr/?tagged=prawnsaganaki
Kép: Travel Supermarket
Forrás: matadornetwork.com