Kalandos étkezés.

A Fangweng éttermet Kínában keressük: Hupej tartományban, kb. 12 km-re északra Jicsang városától, a Sanyou barlang vagy más néven „a három utazó barlangja” mellett. Az Étterem a Xiling szurdokban fekszik, különös szépségű, festői környezetben, sziklák, barlangok és parkok között; itt ömlik a Jangce egyik szakasza a folyó másik szakaszába.

Maga a bejárat egy szürke, egyhangú épületben található, azonban ha végigsétálunk a szűk betonhídon, varázslatos helyre jutunk.

Az étterem ugyanis a sziklához tapadva csüng azon, míg az aljzat a mélység felett több száz méterrel lóg a semmiben.

Innen lepillantva a vendégeknek elképesztő látványban lehet részük: megcsodálhatják a Jangce hömpölygő vízét is. Akinek ennyi adrenalin nem elég, a közelben kipróbálhatja a bungee jumpingot, azaz a kötélugrást is.

Ha besétálunk az étterembe és lemegyünk a lépcsőkön, egy természetes barlangba, amolyan fogadórészbe jutunk. Innen jobbra egy 30 méter hosszú deszkautacska vezet a szikla mentén. Ez egy másik természetes barlangba vezet, amelyet étkezővé alakítottak át.

A visszafogott, lágy tónusú mennyezetvilágítás sejtelmes, aranysárga ragyogást kölcsönöz a helyiségnek. A halvány fény és a kínai stílusú bútorzat harmonizál a környezettel. Az étterem egy része túlnyúlik a barlangon, néhány asztal itt is helyet kapott.

Mesés lehet itt üldögélni és ebédelni, magasan az égben, a sebesen áramló vízzel a lábunk alatt.

Az étterem Lu You-ról, a nagy költőről (1127-1279) kapta nevét, aki a fennmaradt feljegyzések szerint nagy előszeretettel főzött teát a hegyek oldalában lévő barlangokban.

Forrás: www.amusingplanet.com, képek: travel.spotcoolstuff.com és easytourchina.wordpress.com