Körforgás.

A Nespresso már három évtizede dolgozik azon, hogy a termékei minél sokoldalúbban újrahasznosíthatóak legyenek. A körforgásba nem csak az alumínium kerül vissza, de a kávézacc is, mégpedig olymódon, hogy mi is gyönyörködhetünk a végeredményben.

A hulladékcsökkentés jegyében Magyarországon már 2012 óta elérhető a kapszula-újrahasznosítási lehetőség és itthon a használt Nespresso kávékapszulák több mint 40%-át újrahasznosítják. Jelenleg a vásárlók 99%-a élhet a lehetőséggel, hogy visszajuttatja a kapszulákat.

Egyedülálló kezdeményezésként a hazánkban begyűjtött kávékapszulák feldolgozása során nyert kávézacc egy részéből egy speciálisan erre a célra kifejlesztett termesztőközeget gyártattak, amit a Pannonhalmi Főapátság levendulamezőire juttattak a termőtalaj minőségének javítására. A kapszulák a hazai fogyasztóktól származtak, és mind a feldolgozás, mind pedig az egyes komponensek újrahasznosítása Magyarországon történt.

A kávézacc alapú termesztőközeget a Nespresso munkatársai és a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertjének dolgozói saját kezűleg juttatták ki a levendulamezőkre. Az együttműködés eredményét az idei nyáron levendulavirágzáskor már megcsodálhatják a látogatók.

Forrás: storeinsider.hu

A kiemelt kép illusztráció.