Az igazi szeretet szó szerint képes legyőzni a távolságot.

Amikor a skót maratonfutó, Dion Leonard találkozott Gobi-val, éppen a második napját töltötte egy hétnapos versenyen, amelynek során 250 km-t futott a Gobi sivatagon keresztül. Amint a kóbor kutyakölyök megpillantotta a futót, rögtön kezdetét vette a gyönyörű történet.

Gobi kutya

A kutyus futni kezdett Dion-nal, együtt futottak keresztül a Tian Shan hegységen, mintegy 125 km-en át. Dacára a hőségnek és a fárasztó útnak, a hűséges eb kitartott kétlábú választottja mellett, egészen a célba érkezésig. Leonard segített a folyókon és zsiliprendszereken átkelni a négylábú barátnak, és megosztotta vele az élelmét, a vizét és az alvóhelyét is. Ez a kis kutya alaposan rácáfolt az előítéletekre, mérete ellenére remekül bírta a kiképzést.

Gobi kutya

Gobi kutya

Miután a verseny véget ért, Dion gyűjtésbe kezdett, annak érdekében, hogy előteremtse azt a közel 2 millió forintnyi összeget, amely az orvosi és karantén előírások miatt Gobi kiutaztatásához szükséges. Addigra ugyanis már elhatározta, hogy kis társát magával viszi Skóciába. A célösszegnek majdnem háromszorosa gyűlt össze, így elvileg minden készen állt a kis kutya nagy útjához.

Gobi kutya

Sajnos az anyagi nehézségeken túl Gobi-ra egy közel 4 hónapos procedúra is várt, úgyhogy egyelőre még Kínában van, és Leonard egyik barátjának oltalma alatt várja, hogy új otthonába térhessen, és újra találkozhasson választott örök barátjával. Sorsát több ezren követik a projekt facebook oldalán. Szurkolunk, hogy ember és négylábú társának eme megható története happy enddel zárulhasson!

Gobi hazaérkezési projektjét itt tudod követni: Bring Gobi Home