4 alappillér.

A világ legboldogabb országa ismét Finnország lett a United Nations World Happiness Report szerint. Nem először, hanem hetedszerre nyerték el a címet, de nem ülnek a babérjaikon, igyekeznek inkább másokkal is megosztani a boldogságuk titkát.

Maguk a finnek ugyanis úgy vélik, hogy a boldogság titka nem valami óriási rejtély, hanem tanulható képességekben, elsajátítható szemléletben leledzik.

Egy erdei séta, egy tengeri fürdőzés a szaunázás után, helyi alapanyagokból készült étel: ez a valódi boldogság.

Úgy gondolják, hogy 4 alapvető kulcs a boldogsághoz: a természettel való kapcsolat, a földhöz ragadt életmód, a friss alapanyagokból készült ételek és a fenntartható szemlélet az élethez.

Az ünneplésre idén is kitaláltak valami különlegeset, a finn turisztikai ügynökség olyan jelentkezőket keres, akik szeretnék a boldogság titkát megismerni és részt vennének egy 5 napos élményben Helsinkiben. A városi felfedezőtúra 2024 júniusában kerül megrendezésre és ingyenes lesz a kiválasztottak számára, akik 5 Helsinkiben élő lakostól leshetik majd el a tippeket és trükköket azzal kapcsolatban, hogy miként lehet a városban boldogan élni.

Olyan emberektől tanulhatunk, mint Lena Salmi, 70 éves görkorcsolya őrült, aki mellesleg szenvedélyes úszó a városban is, Luka Balac, séf és fenntarthatóságra törekvő étteremtulajdonos, továbbá a jóléti szakértő és biológus, Adela Pajunen, aki arról mesél majd, hogy a finn orvosok erdei sétát is felírhatnak a  betegeknek, valamint Tero Kuitunen dizájner, aki a város és a természet összefonódását mutatja meg és Tapio Hakanen, azaz DJ Orkidea, aki ‘szauna rave’-re hív minket.

Finnország 2018 óta zsinórban hetedszerre nyerte el a címet.

Aki kedvet kapott a leghitelesebb személyektől megtudni a boldogság titkát, már tud jelentkezni a boldogság-kurzusra április 4-ig:

www.visitfinland.com/en/helsinki-happiness-hacks

Forrás: www.goodnewsnetwork.org