Több, mint hálóhely.

Hotelválasztásnál általában a kényelmet, tisztaságot és az elérhető szolgáltatásokat vesszük szemügyre, ennyi bőven elég. Amennyiben mégis valami pluszra vágynánk, érdemes körbenézni, hogy milyen különlegességek várnak a világban!

Panda Inn – Szecsuán, Kína

A Panda Inn-ben minden berendezési tárgy a pandákhoz kapcsolódik. A helységek panda képekkel dekoráltak, a párnákon, díszeken pandák mosolyognak, sőt, a személyzet is óriási panda jelmezt visel! Ami még ennél is furább: a hotelnek van egy Titanic lakosztálya is, ahol a személyzet egyik tagja (természetesen pandaruhában) boldogan tart a kezében téged, ha szeretnéd rekonstruálni a film híres jelenetét.

Könyvtár Hotel – New York, USA

Könyvrajongók Mekkája: ez a szálloda tökéletes hely, ha az olvasás a kedvenc hobbid. Itt minden a könyvekkel kapcsolatos, a lobby és a folyosók is könyvespolcokkal vannak tele, és minden lakosztály egy-egy híres könyvhöz köthető berendezésében.

Hostel Celica – Ljubljana, Szlovénia

Egy éjszaka a rácsok mögött? Ez a hotel egy régi börtönben található, természetesen a mai kor igényei szerint felújították, kényelmesebbé tették a cellákat. A börtönrácsok ugyanakkor még mindig a helyükön vannak, ha szeretnéd az élményt megtapasztalni, irány a szlovén főváros!

V8 Hotel – Stuttgart, Németország

Járműrajongók figyelem, itt a mennyország a benzingőz rajongóinak. Minden szoba az automobilok körül forog, az ágy olyan, mintha egy autó lenne, sőt, még autómosóban is aludhatunk (szerencsére víz nélkül).

Legoland Windsor Resort Hotel – Anglia

A LEGO alighanem a föld egyik legjobb találmánya, óriási rajongótáborral. Biztos, hogy ebben a hotelben mindenki szívesen aludna, akár kicsi, akár nagy!  Az épület fele kockákból épült, a szobákat pedig ismert legotémák, motívumok dekorálják. Kalózok, királynők, barátnők és a többi, mintha egy hatalmas játszótéren lennénk.

Giraffe Manor – Kenya

Első ránézésre ez a szálloda úgy fest, mint bármelyik bájos hotel, egészen addig, amíg meg nem érkeznek a rendszeres látogatók, és be nem néznek az ablakon. A szálloda ugyanis a Nairobi Zsiráf Központ mellett fekszik, ezért a Rotschild zsiráfok nap, mint nap betérnek ide némi élelemért. Ha nem szeretnéd, hogy a reggelidet is felfalják, akkor nem árt igyekezned az evéssel!

Disney’s All-Star Sports Resort – Orlando, USA

Ha szeretnéd megtalálni a tökéletes szállást egy sportőrült számára, jó helyen jársz.  Itt ugyanis minden a sport körül forog, különös tekintettel az amerikai focira, teniszre, kosárlabdára, baseballra és szörfözésre. Természetesen nem csak nézni, de űzni is lehet itt a sportágak némelyikét.

Forrás: earthtripper.com