5 egyedi múzeum a nagyvilágból.

Tárlók, vitrinek, szigorúan feliratozott emléktárgyak: ha eddig azt hitted, hogy ez múzeum csak így festhet, akkor tévedsz! A világ számos pontján találunk egészen egyedi kiállításokat, amelyek rendhagyó módon járnak körbe egy témát, vagy éppen a bemutatott darabok szokatlanok a múzeumi környezetben.

5 érdekes múzeumot mutatunk a nagyvilágból:

Szennyvízcsatorna Múzeum, Párizs, Franciaország

Ha elkötelezett vagy aziránt, hogy megtudd, mi lesz a sorsa az emberi „végtermékeknek”, akkor Párizsban kell kutakodnod. Lenn a mélyben, a város utcái alatt húzódó csatornákban, labirintusokban, útvesztőkben barangolhatnak a járókelők, miközben számos érdekességet megtudhatnak a szennyvízkezelés történetéről, és a föld alatt folyó munkáltatokról.

Uzsonnásdoboz Múzeum, Columbus, Georgia, USA

Múzeum az uzsonnás dobozoknak? Igen! Persze ne csak a mai műanyag tartókra gondoljunk, a fémből készült szép, kidolgozott darabokra is érdemes egy pillantást vetni. Mindenféle dizájn, szín, forma: padlótól plafonig tele van a helység az 1950-es évek óta összegyűjtött uzsidobozokkal.

Kutyanyakörv Múzeum – Kent, Anglia

A kutyáknak óriási rajongótábora van a világban, így nem csoda, hogy az összegyűjtött nyakörveknek egy egész múzeumot tudtak szentelni. A kiállított darabok között 130 történelmi nyakörv is van, a legrégebbi pedig a 15. századból származik.

Só- és borsszóró Múzeum, Tennessee, USA

Első olvasatra talán nem hiszed, de valóban létezik kiállítás só és borsszórókból. A világ egyetlen ilyen múzeuma  több, mint 20 000 darabot vonultat fel, sőt borsőrlőkből is egyre növekvő kollekcióval rendelkezik.

Fűnyíró Múzeum – Southport, Anglia

Hobbikertészeknek igazi csemege ez a hely, ahol minden tárgy bemutatásra kerül, ami csak a fűnyíráshoz köthető. A múzeum több, mint 200 különleges fűnyírót is bemutat, sőt az első nap-energiával hajtott darabok is megtekinthetőek.

Forrás: earthtripper.com