Nagy terekre nagy növényt!

A szobanövényeket nem csak a polcokra pakolhatjuk, léteznek olyan fajok, amelyek a földre állítva egy idő múlva beterítik az egész sarkot. Odavonzzák a szemet, jól mutatnak, és nem utolsósorban a levegőt is tisztítják hatalmas leveleikkel.

Mutatunk néhányat!

1. Csüngő ágú (vagy kislevelű) fikusz

Méretesre növő, mutatós, faszerű növény, ami ráadásul a több napos öntözéshiányt is jól viseli.

Fotó: VICTORIA PEARSON

2. Óriási kaktuszok, pozsgások

A kaktuszok és a pozsgások (figyelem, létezik olyan kutyatejféle is, amelyik kaktusznak tűnhet) mostanában az esküvői dekorációkban is helyet kapnak. Nevelésük kicsit több figyelmet és rendszerességet igényel, de kifejezetten jól mutatnak a magas, oszlopos változatok, rusztikus hangulatot hoznak a lakásba.

Fotó: AMBER INTERIORS

3. Karaka

Az új-zélandi babérnak vagy karakának nevezett örökzöld növény fényes, nagy leveleivel hoz stílust a nagy terekbe. Hosszú, vékony kecses ágainak nagy helyre van szükségük.

Fotó: ANOTHER BALLROOM

4. Olajfa

Az új trend a lakásokban az olajfa: rusztikus, mediterrán bájt csempész az otthonba.

Fotó: BALLARD DESIGNS

5. Lantlevelű fikusz

A megfelelő méretű cserép a fikusz számára az, amelyik nem túl nagy és nem túl kicsi, és közvetlen napfényre se tegyük. Ajánlatos a leveleket időnként vízzel spriccelni. Vigyázat, könnyen kinövi a házat!

Fotó: THE DECOR FIX

6. Papagájvirág

Ez az egzotikus növény Dél-Afrikában őshonos, ezért igen kedveli a sok napfényt. Hatalmas ablak elé helyezve remekül mutat.

Fotó: BJORN WALLANDER

7. Szobai szanszeviéria

Igénytelensége miatt is kedvelt növény, amely nagyra nőve szépen díszít a leveleivel. Túléli a kevés fényt, a szárazságot, így nem gond, ha elfelejted néha meglocsolni.

Fotó: SUBURBAN B’S

8. Szobafikusz

Kiváló levegőtisztító is, amellett, hogy zöld leveleivel, rendezett formájával bármely lakás díszévé válhat.

Fotó: THE BLACK BIRD

9. Boróka

Eddig még csak a kertben láttál borókabokrot? Nos, ideje újragondolni a kérdést, ugyanis a belső terekben is remekül érvényesül.

Fotó: FRANCESCO LAGNESE

10. Könnyezőpálma

Jellegzetes levelei vannak ennek a trópusi növénynek, amely sok lakásban uralja a nappalit. Egy élénk színű cserépben különösen jól érvényesülhetnek a nagy, zöld levelei.

Fotó: THE BRICK HOUSE

Forrás: HouseBeautiful