Szobrok a strandon.

Aki már valaha fogott homokozó lapátot és vödröt a kezében, az tudja, hogy egy komolyabb várat összedobni a strandon órákig tartó munka. Ráadásul az első valamire való hullám elmossa a nagy gonddal készített alkotást. Az alábbi mesterművek éppen ezért – többnyire – nem a parton készültek, így szerencsére jóval tartósabbak.

Ámulatra felkészülni!

Dan Belcher

Alkotásai annyira részletgazdagok, hogy nehéz elhinni, hogy homokból készülnek. Nem akárkiről beszélünk, hanem egy homokalkotó világbajnokról!

KingSand

A homokszobrász csapatot 3 művész alkotja: Dan Glover, Jeroen Meijer és Martijn Rijerse. Elképesztő műveket hoznak létre nem csak homokból, de hóból és jégből is.

Radovan Zivny

A cseh művész 1999 óta készíti lenyűgöző alkotásait. Nem csak saját műveket hoz tető alá, de tökéletesen élethű replikákat is, például egy Michelangelo szobrot – homokból.

Jim Denevan

Ez nem szobrászat, hanem valami más – szabadkézi rajz homokból. A folyamathoz alacsony vízállás, hosszú bot és sok séta szükséges. Egy mű kb. 7 órát vesz igénybe, és közben akár 20-30 km-t is gyalogolhat a művész, ráadásul a dagály pillanatok alatt elmossa az elkészült rajzokat.

Team Sandtastic

A Mark Mason vezette művészcsoport olyan cégekkel dolgozik együtt, mint az American Express, a Walt Disney, a Jeep, vagy a Delta.

Helena Bangert

A lett művésznő homokszobrai inkább meghökkentőek és egyediek, mintsem klasszikusak.

Ilana Yahav

Amit Ilana csinál, az távol van a megszokottól: csak az ujjait használva rajzol a homokba, egész performanszt varázsol így, a kezei mozgásával, a homok hullámzásával, a fényekkel és a zenével.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ON6tYdtwv2w

Michel Lepire

A kanadai szobrász 1996 óta dolgozik a finom anyaggal, kezei alól már számos homoképítmény került ki – köztük a világ leghíresebb építészeti remekműveinek másai.

Amazin Walter

Még ifjúként kezdett az 1980-as években a homokozóban kísérletezni, azóta már a világ több országában felépítette lenyűgöző homokvárait.

Sandsational

Ismét a csapat szobrász és művész, akik a leggyakrabban nagy cégek megkeresésére építenek reklámhordozókat, promóciós célú műveket.

Forrás és képek: weburbanist.com