Fa tetején, folyón úszva.

Ha még nincs terved nyárra, és valami különleges kalandra vágysz, akkor idesüss!

1. Természetes élmény a fa tetején

Nem éppen hétköznapi hotel a fák tetején, a Vancouver-sziget erdejében. A Free Spirit Spheres  névre hallgató szálláshelyen lombház vár bennünket, amelyikben valóban a természet részének érezhetjük magunkat. Azért a lombok között sem kell nélkülöznünk a civilizációt, WiFi, áram, és mindenféle felszereltség áll rendelkezésünkre.

Fotó: Getty

2. Mongol jurta kemping

A Bayan Gobi Ger Camp egészen különleges kemping, ahol a pihenni vágyók egy tágas jurtában hajthatják álomra a fejüket, a vacsorát pedig egy jurta étteremben fogyaszthatják el.

Fotó: Getty

3. Lógjunk Franciaországban!

Nem éppen mindennapi sátrak: a fa tetejéről csüngő kuckók a franciaországi Tremargat-ban, Cotes d’Armor-ban várják a bátor jelentkezőket. A hely neve ’A Un Fil’, és valóban egy bűbájos oázis a megszokottól eltérő kalandokat keresőknek.

Fotó: Getty

4. Kényelmes kabin az erdőben

Igazi kikapcsolódás: a hívogató kunyhók a fák tetején valódi pihenést ígérnek. Itt nincs internet, nincs áram, úgyhogy aki ide jön, kénytelen lesz valóban pihenéssel tölteni az idejét. A Sant Hilari Sacalm-ban, Spanyolországban elhelyezkedő Cabanes als Arbes táborban 10 lombház található, mindegyik egy madár nevét viseli.

Fotó: Getty

5. Szőlőültetvény ölelésében

A spanyolországi Rioja Alavesa régióban található luxushotel (Hotel Marqués de Riscal) Frank O. Gehry építész tervei alapján készült. Elképesztő kilátás, extra dizájn és persze remek borok várják az ide utazókat.

Fotó: Getty

6. Mint az indiánok

A 66-os út mellett (USA) fekvő Wigwam Hotel-ben tippiben szállhatunk meg. Az indiánfalu hangulatát árasztó szálláshely biztosan nem csak a felnőttek, de a gyereke kedvence is lesz, természetesen a kényelemről, felszereltségről itt sem kell lemondanunk.

Fotó: Getty

7. Vízen úszó kabin

A vízen lebegő kabin Franciaországban, Bretagne déli részén várja a kalandorokat. A Campsite Le Ty Nadan’s Kevell nyaralóegysége 2 hálószobával rendelkezik, akár 4 személy is elfér benne. A nyaralók saját kenuval fedezhetik fel az Ellé folyót.

Fotó: Getty

8. Luxuskemping a Szaharában

Lenyűgöző környezet, páratlan kilátás: ez vár az utazókra, ha a Camp Yadis Ksar Guilane sátraiban nyaralnak. Ezek a sivatagi luxussátrak ágyat, fürdőt, fűtést-hűtést is magukba rejtenek. Mondani se kell, hogy a medence és a tevegelés is a szolgáltatás része.

Fotó: Getty

9. Kapszulaszobák

A minimalizmus rajongói biztosan szívesen próbálják ki Japán (és a világ) első kapszulahoteljét Osaka-ban, ahol a vendégek a sima és a széles kapszula között választhatnak. Léteznek egy-, két- és három személyes terek is. A tartózkodás alatt a bőröndöket a recepció területén őrzik, és masszázs is igényelhető.

Fotó: Getty

10. Buboréksátrak

Természetrajongóknak tökéletes: átlátszó buboréksátor, Bretagne déli részén, Franciaországban. Ezen a helyen (Domaine de Dihan) az utazók a tölgyek és gesztenyefák között aludhatnak, de közben úgy érezhetik magukat, mintha a szabad ég alatt hajtanák álomra a fejüket.

Fotó: Getty

Forrás: Elledecor