Kettőt egy csapásra: móka a kicsiknek, dísz a kertben.

A gyerekek imádnak a kertben lenni, és az a legjobb, ha a vakációban sokat lehetnek ott. A kertészkedést nem lehet elég korán kezdeni, de gondoljunk a mókára, játékra is: a legjobb, ha ötvözzük a kettőt, és olyan feladatba vonjuk be őket, amit élveznek, de közben hasznos dolgok születnek a kezük nyomán.

Ezekért a színes ötletekért biztosan minden kicsi rajongani fog!

1. Tarkabarka esőhordó

Adj festéket a gyerekeknek, és egy egyszerű, műanyag esőgyűjtő hordót, és figyeld, ahogy tarkabarkává változtatják! Mit szólnál egy ilyen bűbájos virágoshoz, az unalmas egyszínű helyett?

Fotó: Annie’s Omnium

2. Gumicsizmából virágcserép

Kérd meg a kölyköket, hogy szelektáljanak a gumicsizmák között: a kinőtteket pedig ültessétek be virágokkal. Akár le is fújhatod a lábbeliket festékkel, ha más színre vágysz. Ugye, hogy milyen színpompás lesz a hátsó kerítés?

Fotó: Happiness is Homemade/Mom’s Crafty Space

3. DIY szivárványszínű ugróiskola

Összesen 11 gumilapra lesz szükséged a kerti ugróiskolához. A lapokat fesd a szivárvány színeire, írd rájuk a számot és hagyd megszáradni. A fűre vagy járdára helyezett ugróiskola könnyen elpakolható, áthelyezhető, és remek alkalmat teremt a közös játékhoz.

Fotó: Happiness is Homemade/Mom’s Crafty Space

4. Növényjelölő botocskák

Ebbe a munkába érdemes bevonni a gyerekeket, de felnőtt felügyelettel, mert éles kést kell használnunk. A kicsik segíthetnek botokat gyűjteni, amiknek a szélét egy felnőtt faragja ki úgy, hogy a felületre írni lehessen. Jó alkalom arra, hogy megtanulják a fűszernövények, zöldségek neveit.

Fotó: Please Note

5. DIY üvegékszerek

Remek szabadtéri elfoglaltság, ráadásul szép dekorációt is visz a kertbe. Egy befőttesüvegre lesz szükségünk, amire ragasztóval üvegkavicsokat kell felvinnünk. Különösen szép hangulatot fognak árasztani, ahogyan a nap megvilágítja majd őket. Este még szolár lámpát, LED izzót is tehetünk az üvegbe, a szép ragyogásért. Sőt, akár kincskeresést is rendezhetünk, ha apróságokat rejtünk el bennük.

Fotó: Empress Of Dirt

6. Kerti katicák

A katicák alapja bowling golyó, amit pirosra és feketére festettek. A lukakat kartonnal tömték be, a csápokat is ehhez erősítették. A bűbájos bogarak biztosan jól fogják érezni magukat a kertben!

Fotó: Birds and Blooms

7. Madárfürdő

Nagyon egyszerűen készíthetünk madárfürdőt, egy nagyobb kaspóba helyezett kisebb tálka segítségével. Biztos, hogy a gyerekek örömmel ültetik be a kaspót virágokkal, hogy aztán az ablakból leshessék a kis szárnyasokat!

Fotó: Mami Talks

8. Mutatós téglák a fűszerkertbe

Bízzuk a kölykökre, hogy feliratokat készítsenek a fűszerkertbe: a téglákon nyugodtan használhatnak nagy betűket is. Ha egy ceruzával előírjuk neki, akkor biztosan tökéletes lesz a felirat a mutatós téglákon.

Fotó: Simple Details

9. Kavicsjelölők a veteménybe

Már a nagy, lapos kavicsok keresése is jó móka, de az igazi feladat ezután jön: növényjelölővé változtatni őket. Akár a jelölt növényre is hasonlíthat a kavics, mint például ez a pirosra pingált darab egy paradicsomra.

Fotó: Repeat Crafter Me

10. Figurás cserepek tejesdobozból

Nagyszerű, tündéri, környezetbarát cserép készülhet újrahasznosított dobozokból. A papírdobozt alakra vághatjuk, és kifesthetjük, például cicafejre.

Fotó: Pysselbolaget

11. Tündérkertek a tojástartóban

A papír tojástartót se dobjuk ki: apróságokkal, kis növényekkel tündérkertet varázsolhatunk belőlük. Micsoda remek alkalom a tengernyi műanyag figura felhasználásra!

Fotó: My So Called Crafty Life

Forrás: Garden Lovers Club