Varázsoljunk igazi pihenésre, feltöltődésre alkalmas helyet a lakásunkból!

Nincs annál szörnyűbb, mint amikor az ember egy otthon töltött hétvége után fáradtabban ébred, mintha dolgozott volna. Ha nem találod pihentetőnek az otthoni környezetedet, akkor ideje megszabadulni a negatív energiáktól!

11 tippel segítünk!

1. Gyakran szellőztess! A rossz, áporodott, elhasználódott levegőben biztosan nem lehet felüdülni. Hagyd, hogy a friss levegő bejárjon minden zugot. Nyisd ki az összes ablakot, csinálj huzatot!

Feng shui tippek

2. Rázd fel a párnákat, takarókat is. Még jobb, ha lehetőséged van kitenni őket a szabadba, hogy átszellőzzenek.

3. Használj füstölőt vagy tömjént. Élvezd, ahogy a kellemes illat betölti a teret, megnyugszol és átadod magad a lazításnak!

Feng shui tippek

4. Az eltört, elromlott dolgokat javítsd meg vagy dobd ki. A feng-shui szerint kifejezetten negatív energiákat tárolnak és blokkolják az energiaáramlást.

5. Permetezz szét a házban narancs illóolajat. Ha valamiről a napsütés és az öröm jut eszünkbe, akkor a narancs illatáról biztosan. Ezért ajánlatos párologtatóba, mécsesbe cseppenteni.

Feng shui tippek

6. Szüntesd meg a rendetlenséget, felfordulást, a tárgyak tömegét az asztalon, a túlzsúfolt tereket, amint csak lehet. Ez stresszessé és fáradttá tehet. Nemcsak rendet tartani nehéz ilyen környezetben, de igazán pihenni is. Egyes irányzatok azt ajánlják, hogy a lehető legkevesebb tárggyal vegyük körbe magunkat.

7. Igen népszerű a zsálya használata a lakás megtisztítására. A zsályát meggyújtják, majd elfújják a lángot; állítólag ez elűzi a rossz energiákat.

8. Fesd sárgára a falakat! A színek elképesztő módon meghatározzák egy lakás hangulatát, és így persze a te kedvedet is. A sárga szín állítólag segít a negatív energiákat semlegesíteni, mivel a Napra emlékeztető vidám színével tölti meg a teret. Ráadásul nagyobbnak mutatja a lakást, és meleg tónust visz a szobába.

9. Nagytakaríts! Bármennyire is utáljuk, az alapos nagytakarítás legalább évszakonként ráfér a házra. Sokkal kellemesebb, felszabadultabb érzés lesz ezután ott tartózkodni.

Feng shui tippek

10. Ne legyenek éles sarkok a házban! A feng-shui úgy tartja, hogy az éles sarkok eltávolításával sokat teszünk a negatív energiák száműzéséért is. Használjunk kerek lámpaernyőket, képkereteket, körasztalt, gömbölyű vázákat.

11. Tükröket mindenhova! A pozitív energiák növelhetőek úgy is, hogy tükröket helyezünk el a lakás több pontján. Persze ügyeljünk rá, hogy ne szögletes keretben legyenek.