Nézz körbe a világ másik pontján!

A Fülöp-szigeteki Ifugao tartományban található Banaue rizsteraszok mintegy 2000 éve jöttek létre. A Földön szinte egyedülálló látványosságot az országban Nemzeti Kulturális Kincsként tartják számon.

A közel 1500 méter tengerszint feletti magasságban, a hegyoldalakban elhelyezkedő lépcsőzetes teraszokat annak idején puszta emberi kéz alkotta. A teraszokat a felettük elhelyezkedő esőerdőkben kiépített ősi öntözőrendszer látja el vízzel.

A teraszok a Fülöp-szigetek legfőbb szigetének, a Luzonnak az egyik legtávolabb eső részén találhatók, így nem kis időt vesz igénybe az oda vezető út. Ez az ősi, ma is megművelt földterület csodásan illeszkedik a tájba, és remekül szemlélteti az embernek a természettel való harmóniáját. Követendő példaként szolgál ugyanakkor a hagyományos technikákkal folyatott fenntartható mezőgazdaságra is.

A teraszok az év bármelyik szakában látogathatók, de a legideálisabb időszak február és március között van, amikor is a terület megtisztítására és az ültetésre kerül sor, illetve június-júliusban, a termés betakarításának idején.

Fülöp-szigeteki rizsteraszokcommons.wikimedia.org

Fülöp-szigeteki rizsteraszok
en.wikipedia.org

Fülöp-szigeteki rizsteraszok
commons.wikimedia.org