Fogadjunk, hogy még nem jártál mindegyikben!

1. Nagytétényi Kastélymúzeum parkja

Nagytétényi kastélyFotó: http://www.legifelvetel.hu/

Ha kicsit nagyobb távolságra vágyunk a belváros zajától, akkor a parkkal körülvett Száraz-Rudnyánszky kastély tökéletes célpont. Az Iparművészeti Múzeum részeként egész évben kiállításokkal várja látogatóit, ráadásul autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető.

2. Orczy-kert

Orczy-kertFotó: http://www.kirandulasok.com/

A Nagyvárad tér környékén elterülő Orczy park, vagy más néven Orczy-kertet nem csak hangulatos tavacskája miatt érdemes felkeresni, de futball-, kosár-, és futópályával is felszerelt, így mindenki megtalálhatja a számára érdekes kikapcsolódást.

3. Óhegy park

Óhegy parkFotó: http://www.beszedesparkok.hu/

Kőbánya nagy kiterjedésű közparkja, az egykori Magyar-Szovjet Barátság Park az Óhegy nevű városrészén terül el. Bár az alatta húzódó alagútrendszer miatt sokáig veszélyesnek bizonyult, ma már nyugodtan kikapcsolódhatunk a csaknem 20 hektárnyi ligetben.

4. Feneketlen-tó

Feneketlen tóFotó: http://pilarternera.blog.hu/

Aki ismerős a környéken, annak bizonyára nem kell bemutatni a Kosztolányi Dezső téren elterülő tavat, és az ahhoz tartozó kellemes parkot. A tó természetesen azért nem feneketlen, 4-5 méter mélységű és 1877-ben keletkezett, az akkoriban a helyén zajló téglagyári építkezés során.

5. Normafa

NormafaFotó: http://www.kockart.hu/

A Budai Tájvédelmi Körzet részeként számon tartott kedvelt kirándulócélpont a Svábhegy legmagasabb pontján található, így már csak a kilátásért is érdemes a bakancslistánkra tenni, ráadásul télen még síelésre is lehetőség nyílik.

6. Bikás park

Bikás parkFotó: http://welovebudapest.com/

Újbuda népszerű zöld szeglete nem csak a kutyasétáltatók, de az aktív kikapcsolódást keresők számára is tökéletes. Futópályája mellett szabadtéri sporteszközök és sportpályák is a látogatók rendelkezésére állnak.

7. Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget)

Hajógyári-szigetFotó: http://www.rockstar.hu/

Legnagyobb része klasszikus pihenőpark, ám feltétlen fedezzük fel a felnőttek számára is remek mókát ígérő csúszdaparkot és az igazi retró hangulatú kertmozit!

8. Kopaszi-gát (Lágymányosi-öböl)

Kopaszi-gátFotó: http://gyerekprogramok.info/

A Rákóczi-híd lábánál elterülő sziget nem csak egy Duna-parti sétára, de egy kellemes kávé vagy vacsora eltöltésére is kiváló. A hangulatos éttermekkel szegélyzett korzó randihelyszínnek sem utolsó!

9. Károlyi-kert

Károlyi-kertFotó: https://hu.wikipedia.org

Az aprócska, ám annál hangulatosabb park igazi eldugott kincs az V. kerületben, a belváros szívében. Kapcsoljuk ki a telefont és heveredjünk ki egy jó könyvvel.

10. Olimpia park

Olimpia parkFotó: http://www.s-ter.hu/

Ha nem csak a fűben heverészés a célunk, akkor a Kossuth és a Jászai Mari tér között található Olimpia park tökéletes célpont lehet, jól felszerelt játszóterét ugyanis nem csak gyerekeknek alakították ki.

11. Mechwart liget

Mechwart ligetFotó: http://faninfo.hu/

A Margit körút budai oldalán nem a Millenáris park az egyetlen alternatíva ha talpalatnyi zöld területre vágyunk, az alig távolabb lévő Mechwart liget is éppoly érdemes a felfedezésre, mi sem árulkodóbb ennél, minthogy 2013-ban elnyerte a hazánk legszebb főtere címet!

12. Margitsziget

MargitszigetFotó: http://taximagazin.hu/

Az örök klasszikust nem hagyhatjuk le a listáról csak azért, mert feltehetően mindenki ismeri. Ücsörögjünk a Duna-parton, frizbizzünk a nagy réten, vagy látogassuk meg az állatkertet!