Itt az idő, most még gyűjthetünk pár csokorra való szép, színes őszi falevelet!

Ősszel a gyerekek imádnak szép, színes őszi leveleket gyűjteni. És vannak felnőttek, akik szintén nem tudnak ellenállni a természet e színpompás csodáinak. A sárga, narancs, vörös, barna színű levelekből játszva készíthetünk egy sor különböző, bájos őszi lakásdíszt. Ezekből mutatunk most 13 remekül sikerült, ötletet adó alkotást. Akinek kedve van, készítse el a neki legjobban tetszőt a maga és családja örömére!

1. Óriás levél falidísz

Egyszerű, de nagyszerű módja annak, hogy levélgyűjteményünk legszebb darabjait egy hatalmas levél alakba rendezve kiállíthassuk a lakásban. Helyezzük a művünket a lakás egy jól látható pontjára.

Őszi dekoráció falevelekből justagirlblog.com

2. Instant faldekorációs műalkotás

A lepréselt leveleink legszebb darabjaiból instant kiállítást rendezhetünk, ha egyenként fehér papírdarabokra ragasztjuk azokat, majd pl. festővászonra vagy parafatáblára tűzve felfüggesztjük a falra.

Őszi dekoráció falevelekből countryliving.com

3. Őszi leveles mécsestartó

Hagyjuk, hogy az ősz meleg színei világítsák meg az otthonunkat. Ebben sokat segítenek ezek a saját kezűleg is könnyen elkészíthető, mutatós kis mécsestartók.

Őszi dekoráció falevelekből sparkandchemistry.com

4. Levélmintás terítő

Aki már dolgozott textilfestékkel és készített nyomott mintás anyagot, annak nem okozhat gondot ez a hálás kis projekt. Válasszuk ki hozzá a legkülönlegesebb körvonalú leveleket.

Őszi dekoráció falevelekből funtober.com

5. Újságpapír-falevél girland

A lepréselt leveleket például zászló formájúra kivágott régi újságpapírdarabokra ragasztjuk, majd zsinórra fűzzük.

Őszi dekoráció falevelekből simpleasthatblog.com

6. Csillámos függődísz

Barna selyemszalagból és őszi levelekből csillogóan szép dekorációt varázsolhatunk egy kis csillámpor segítségével.

Őszi dekoráció falevelekből 6thstreetdesignschool.blogspot.com

7. Aranysárga őszi levéltál

A lepréselt leveleket ragasszuk össze tál alakúra, majd töltsük meg például mini csokoládékkal, hogy megkínálhassuk a hozzánk látogató édesszájú vendégeket.

Őszi dekoráció falevelekből hellolucky.com

8. Őszirózsák falevélből

Ez már igazi művészet! Egy kis ügyességgel és türelemmel ilyen pompás virágfejeket készíthetünk például rozsdavörös juharlevelekből.

Őszi dekoráció falevelekből designsponge.com

9. Levélnyomatos képek

A levélnyomatos képek elkészítése gyerekjáték! Olyannyira, hogy a legkisebbeket is nyugodtan bevonhatjuk ebbe a szórakoztató feladatba. A kész alkotások tökéletesen mutatnak a hűtőszekrény ajtaján vagy a gyerekszoba falán.

Őszi dekoráció falevelekből remodelista.com

10. Rusztikus girland

Ennek a rusztikus hangulatú dísznek az elkészítéséhez nem kell más, mint színes termések, például csipkebogyó, fenyőtobozok, csíkokra vágott színes vászon, és persze a levélgyűjteményünk legszebb darabjai.

Őszi dekoráció falevelekből feliciakramer.blogspot.hu

11. Levélkép régies stílusú kerettel

A lepréselt és a kedvenc színeinkre befestett leveleket ragasszuk csomagolópapírra, majd illesszük mutatós keretekbe.

Őszi dekoráció falevelekből 52mantels.com

12. Levél alakú agyag ékszertartó

Ehhez a projekthez használjunk levegőn száradó modell agyagot és persze lehullott faleveleket, hogy mini tálacskákat készítsünk. Tarthatunk bennük ékszert, kulcsot és egyéb apróságokat, csecsebecsét.

Őszi dekoráció falevelekből urbancomfort.typepad.com

13. Levélnyomatos szatyor

Ez a levélnyomatos szatyor ideális kiegészítő almaszedéshez vagy ha újabb falevélgyűjtő körútra indulunk. Szükségünk lesz egy világos színű vászon szatyorra, textilfestékre, változatos, szép formájú levelekre, no meg egy kis fantáziára és kézügyességre.

Őszi dekoráció falevelekből skiptomylou.org