Kalandor.

Coco egy abesszíniai tengerimalac, a becslések szerint 4-5 éves lehet. Az USA-ban élő állatkát gazdija, Gwen Ford egy állatmenhelyről fogadta örökbe 2018 decemberében.

Miután feltűnt neki a malacka magas energiaszintje, Gwen trenírozni kezdte, egy kutyásoknak összeállított trükköket tartalmazó program segítségével. Coco hamarosan már 70 trükköt tudott és hivatalosan is Tengerimalac Trükk Bajnok lett.

A malackát már kölyökkorában is érdekelte a felfedezés. Mindig ki akart jönni a ketrecből és mászkálni indult. Annyira kiismerte magát a házban, hogy ha levitték a földszintre, visszatalált az emeleti kuckójához. Egy idő után Gwen pár kelléket is mutatott az állatkának, például csengőt és labdát. Nagyon gyorsan tanult, úgyhogy jöhettek a forgások és ugrások.

Miután ő lett a trükkbajnok, megcélozta a Guinness rekordot is. Gwen úgy vélte, hogy kis kedvencének megvan az a képessége, hogy képes megdönteni a ’legtöbb trükk 1 perc alatt egy tengerimalac által’ rekordot, mivel akár 20 kunsztot is be tud ennyi idő alatt mutatni.

Számtalan trükköt gyakoroltak a 70 pontos listáról, végül azokat választották ki, amelyeket a szőrgombóc leggyorsabban tudott végrehajtani. Maga Coco is segített: egyértelműen jelezte, ha valami nem tetszett neki, ilyenkor nem volt hajlandó megcsinálni az adott trükköt, vagy kocogtatta a fogát.

A sok gyakorlás ellenére végül a rekordkísérlet napján a sokat gyakorolt rutint fel kellett adni, mivel Coco rendkívül ideges lett jött attól, hogy a bútorokat elmozgatták. Az újratervezés miatt ráadásul közben Gwen is hibázott, az állat pedig az ölébe próbált ugrani. Ám a rekordkísérlet szabályai miatt a gazdi nem tudta megérinteni vagy megjutalmazni a malackát, csak a hangjával és a kézmozdulataival irányíthatta.

A világcsúcs elérése után a tengerimalac alaposan eláradt. Most, hogy már idősödik, egyébként is lenyugodott és egyre inkább tengerimalacként viselkedik: eszik, alszik, kakil, majd mindezt újrakezdi.

Noha Coco óriási trükkmester, mielőtt valaki belefogna a tengerimalaca kiképzésébe, fontos tudni, hogy csak nagyon kevés malacka élvezi az edzést, kb. egy a százból.

Egy menhelyről indulva lett világrekorder: Coco élete cseppet sem mondható unalmasnak. története szép példa arra, hogy minden állat szerető gazdit érdemelne, mert az elhagyott, megunt, kidobott teremtmények is megismételhetetlen, értékes lények.

Forrás: www.guinnessworldrecords.com