Utazások helyett.

Paul Everitt a karantén miatt ragadt a saját házában és kertjében. A 38 éves, kreatív férfi úgy döntött, hogy ha már így esett, otthon kezd valamit a felesleges energiáival. A lezárások előtt rengeteget utazott, Alaszkában kajakozott, Svédországban bicajozott – nem volt szokva a hosszas otthonléthez. Egy ideig Kanadában is élt, az ottani vadont a mai napig hiányolja. TV-je nincs, számára igazi kikapcsolódást az állatok, a természet megfigyelése jelenti.

Másokat talán zavarnának a kertbe betörő mókusok, de a férfi rajong a vörösbundás állatokért, annak ellenére, hogy a kis pimaszok gyakran ellopják a madaraknak kitett magokat és kiássák a hagymákat. Paul ezért úgy döntött, hogy a bájos állatokat örvendezteti meg valamivel. 18 hónapot töltött azzal, hogy egy minifalut barkácsolt a kertjében mókusoknak.

Fotó: Paul Everitt / SWNS

A végeredmény lenyűgöző: egy igazi kalandpark született, hidakkal, átjárókkal, mászókával, medencével, házikókkal. A falvacskában még egy kis torony is helyet kapott, és persze nem maradt ki az etetőállomás sem.

Fotó: Paul Everitt / SWNS

A kalandpark nem csak a mókusokat vonzza, de rókák és madarak is rendszeres vendégek, sőt borz is felbukkant már a kertben. Még egy leszállópálya is készült, kifejezetten a galambok számra. A kis medencét nyáron fürdésre, télen ivásra használjak az állatok.

Fotó: Paul Everitt / SWNS
Fotó: Paul Everitt / SWNS

A mókusparadicsomban egy kis karácsonyi hangulatú faház is helyet kapott, apró karácsonyfával, kandallóval, békebeli berendezéssel.

Forrás: metro.co.uk

A kiemelt kép illusztráció.