Vízi paradicsom a Tisza-tavon.

2017. június 12-én nyílt meg a Tisza-tavon, egészen pontosan Sarudon, az Élményfaluban létrehozott vízi kalandpark. Nem akármekkora méretű , egy kézilabdapálya nagyságú területen foglal helyet a több, mint 20 vízi élményelem. Elég, ha annyit mondunk, hogy Közép-Európában a legnagyobb, Európában pedig a második legnagyobb vízi kalandpark vár minket!

Itt aztán lehet csúszni, ugrálni, mászni, hintázni, billegni. Az elemek alatt a víz 1,6-2,6 méter mély, ezért csak mentőmellényben lehet használni őket, és csak 6 éves kortól tudják a gyerekek igénybe venni a négy sorban elhelyezett eszközöket. A 2440 négyzetméter alapterületű játszótéren animátorok és vízi mentők felügyelik a szórakozást.

Fotó: Császi Erzsébet

Az Élményfalu névre hallgató komplexum ezzel egy újabb szolgáltatással bővült. Lehet itt egyébként mindenféle vízi járművet is kölcsönözni, de van kemping, van lehetőség horgászni, lovagolni, vár a játékos harcmező, a horgászmúzeum, több gyerektábor és vitorlásoktatás is.

Fotó: Császi Erzsébet

Az Élményfalu ötletgazdája, Kücsön Gyula elmondta, hogy extrém vízi sportokat is ki lehet majd próbálni, lesz banánozás, vízisí, fánk is. Egyszerre 100-120 ember használhatja majd a vízi játszóteret, ahová augusztus végéig naponta 9-19 óra között lehet bejutni.

További információ: www.facebook.com/elmenyfalu.hu

Forrás: Turizmus online