Élet a vízen.

A legtöbbünk számára egy egzotikus hajóút álom: van, akinek egyszer az életben összejön, míg a többiek csak gondolatban utaznak az óceánjárón. ’Super Mario’ Salcedo azonban kilóg a sorból: számára ez a mindennapi élet. Most is bőben vannak foglalásai, egészen 2023 áprilisáig tele a naptára. Sőt, olyan hetek is akadnak, amelyekre két hajóutat foglalt, így még eldöntheti, hogy végül melyiket mondja le. A férfi 23 éve él a vízen és saját bevallása szerint ő a világ legboldogabb embere.

Az elmúlt évtizedekben több száz hajóúton megfordult, mindössze egy 1,5 éves szünetet tartott a pandémia miatt. Ezt leszámítva 1-2 nappal többet csak ritkán tartózkodott a szárazföldön. Az eredetileg Floridában élő üzletember korábban olyan nagy cégekben dolgozott, mint a Federal Express. Aztán egy szép napon úgy döntött, hogy kilép: 1997-ben otthagyta az állását és hajóra szállt.

Ő maga így emlékezik vissza a kezdetekre: „Szép emberekkel volt tele a strand, akik jól érezték magukat. Az egyetlen probléma az volt, hogy én öltönyben, nyakkendőben és aktatáskával érkeztem. Végül 47 évesen otthagytam az állásomat, annak számos előnyével és a pénzzel együtt.”

Mario korábban sosem járt ilyen hatalmas hajón, így azzal kezdte, hogy 6 hajóutat is lefoglalt, különböző társaságoknál, hogy igazán belekóstoljon ezen utazás lényegébe. A kalandok végére úgy érezte, hogy ezt a fajta életet szeretné folytatni.

Az azóta eltelt évtizedek szinte folyamatos hajókázásból álltak. Legendás járműveken fordult meg: a Royal Carribean társaság Voyager of the Seas, Liberty of the Seas vagy Oasis of the Seas cirkálóján. Mivel Mario életéből kimaradnak bizonyos dolgok, például nem kell főznie, mosnia vagy a szemetet levinnie, azt állítja, hogy ő a világ legboldogabb embere.

Persze tudjuk, hogy folyamatosan óceánjárón élni nem olcsó mulatság, Super Mario azonban 23 éve így tesz. A korábban pénzügyesként dolgozó férfi szép vagyont gyűjtött össze a munkás éveiben, de még napjainkban is dolgoznia kell, hogy a különleges, pazar életmódját fenntartsa. Befektetési portfóliókat kezel, privát ügyfeleinek ezt azonban nem egy irodában teszi, hanem egy kényelmes, fényűző hajón.

Mario azt mondja, hogy ő egyszerűen nem tartozik már a szárazföldhöz, nem is vágyik arra, hogy ott legyen, számára sokkal komfortosabb a hajón lenni.

Forrás: www.odditycentral.com