Falusi színfolt a városban.

Tarkabarka színek törik meg Seattle nagyvárosi egyhangúságát: az ikonikus Flower Houses (Virágos házak) borultak virágba. A szokatlan épületek tulajdonosa Randie Stone, a házikók a városka nagy értékeit és egyben egyik fő attrakcióját jelentik.

Az 1914-ben épült házak látványosan ellenálltak a városiasodás folyamatának Nyugat-Seattle ezen keresett negyedében. Stone 1989-ben vette meg az ingatlanokat, miután átköltözött Hawaii-ról. Állítása szerint még a szigetvilág buja növényzetének és vibráló színvilágának hatása alatt árasztotta el őket virágokkal.

Tényleg mindent elfoglalnak az élénk piros, lila, rózsaszín virágok és az ablakok körül burjánzó növényzet: a lépcsőket, tetőket is.

Egy szökőkút és egy uszadékfából készült hinta a pihenést szolgálja az épületek mellett.

Alki Flower Houses - Two of the Last Remaining Chalets on Alki Avenue

Az Alki sugárúton található házikók a magas, sokemeletes társasházak közé ékelődtek. A környező szürkeségből azonnal kitűnnek élék, vibráló színeikkel.

Mintha egy falusi portát látnánk a betondzsungelben.

Alki Beach flower house - front view

Randie Stone virágos házai a helyiek és a turisták között is óriási népszerűségnek örvendenek. Az épületek hivatalos vadvilági élőhelyként kerültek regisztrálásra, hiszen madarak, méhek, beporzók, lepkék is sűrűn megfordulnak a kertben.

Alki Beach Houses

Felkeresésükre a legoptimálisabb időszak a június közepe, ha szeretnénk a virágpompát a maga teljességében megcsodálni.

Forrás: www.atlasobscura.com